Foto: Reuters/Scanpix

Lielbritānijas karaliene Elizabete II Kensingtonas pilī apciemojusi savu nesen pasaulē nākušo mazmazmeitu Šarloti – Kembridžas hercoga Viljama un hercogienes Ketrīnas meitu, vēsta ārvalstu mediji.

Šarlote ir ceturtā rindā uz britu karaļnama troni. Viņa pasaulē nāca sestdien plkst. 8:34 no rīta. Viņa ir piektā no Elizabetes II un viņas vīra Edinburgas hercoga mazmazbērniem. Pirmdien Kensingtonas pils - Viljama un Ketrīnas rezidence, paziņoja ka jaundzimušajai meitenei dots vārds Šarlote Elizabete Diāna.

Kembridžas hercogs parakstījis meitas dzimšanas apliecību otrdien Kensingtonas pilī, klātesot Vestminsteras dzimtsarakstu biroja reģistratoram. Dokumentā norādīti princeses Šarlotes dzimšanas vieta un laiks, kā arī viņas pilnais vārds - viņas karaliskā augstība Kembridžas princese Šarlote Elizabete Diāna. Tāpat dzimšanas apliecībā norādīta Šarlotes vecāku nodarbošanās - Apvienotās Karalistes princis un princese. Kā princeses mājas adrese norādīta Kensingtonas pils.

Kā vēsta mediji, Elizabete II Londonā ieradusies no savas rezidences Norfolkā.

Princesei jau bijuši vairāki citi apmeklētāji, tostarp, Velsas princis un Kornvolas hercogiene, kuri ar mazmeitu pavadīja aptuveni stundu. Arī Kembridžas hercogienes vecāki Maikls un Kerola MIdltoni, kā arī viņas māsa Pipa jau apciemojuši jauno radinieci. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!