Foto: Vida Press

Lielbritānijas karalis Čārlzs III noskaņots salīgt mieru ar savu dēlu princi Hariju un viņa sievu Meganu, atsaucoties uz avotiem karaļnamā, vēsta britu laikraksts "Telegraph".

Pretēji prinča Harija nesen paustajam, ka viņa ģimene nav izrādījusi nekādu vēmi salīgt mieru un likvidēt savstarpējo attiecību saspīlējumu, "Telegraph" rīcībā nonākušas ziņas, ka tā vis neesot – karalis atkārtoti apliecinājis, ka viņa durvis dēlam allaž ir atvērtas.

"Viņu attiecības reizēm bijušas saspringtas, taču monarhs vairākkārt teicis, ka princis Harijs un Megana ir gaidīti jebkurā laikā, durvis ir vaļā," teikts publikācijā.

Karalim pietuvināti ļaudis atzīmē, ka Čārlzs vienmēr skaidri licis noprast, ka mīl abus savus dēlus, uztur kontaktu ar Hariju un abi ir vairākkārt tikušies, piemēram, karalienes Elizabetes platīna jubilejas svinībās 2022. gada jūnijā.

Tāpat tiek ziņots, ka Čārlzs III gatavojas aicināt Hariju un Meganu uz savu kronēšanas ceremoniju 6. maijā.

Princis Harijs nesen intervijā Tomam Bredbijam sacīja, ka ģimene no viņa ir novērusies un nevēlas panākt ne soli pretī attiecību normalizēšanai. "Es vēlētos atgūt savu tēvu. Es vēlētos atgūt arī savu brāli Viljamu," teica Harijs. Intervija pilnā garumā televīzijā būs redzama 8. janvārī.

Savukārt "Netflix" dokumentālajā seriālā princis izstāstīja, kāda bijusi tēva un brāļa reakcija uz viņa paziņojumu par karalisko pienākumu nolikšanu un pārcelšanos uz ASV. Ģimene bijusi saniknota: "Tas bija šausminoši – brālis kliedza un kliedza uz mani, tēvs teica tādas lietas, kas vienkārši neatbilst patiesībai, un mana vecmāmiņa tikai klusi sēdēja un to visu noklausījās," sacīja Harijs un piebilda, ka vairs necer jebkad no ģimenes saņemt atvainošanos par tās dienas notikumiem.

Tāpat drīzumā dienasgaismu ieraudzīs prinča memuāri, kas aplūkos karaļnama dzīvi "no iekšpuses un ārpuses". Grāmata iznāks 10. janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!