Foto: AP/Scanpix/LETA
Vācijā šopavasar skanēs kāzu zvani – laulībām pošas Bavārijas federālās zemes princis Ludvigs. Ceremonija notiks maijā baznīcā Minhenē, raksta "People". Zīmīgi, ka karaliskā ģimene lūgusi viesiem dāvanu vietā sniegt humāno palīdzību citiem, tostarp no kara Ukrainā cietušajiem.

40 gadus vecais princis Ludvigs ir pēdējā Bavārijas karaļa Ludviga III mazmazdēls. Lai gan monarhija Bavārijā izjuka pēc Pirmā pasaules kara, formāli tā pastāv joprojām ar hercogu Francu, prinča brālēnu, priekšgalā. Tā kā hercogam savu bērnu nav, princis Ludvigs reiz kļūs par līderi. Arī karaliskās kāzas jaunajam pārim organizē hercogs Francs.

Laulību ceremonija plānota 20. maijā Teātra baznīcā Minhenē, bet pēc tās gaidāma karaliskā pieņemšana Nimfenburgas pilī. Bavārijas hercogs jau lūdzis viesus ņemt vērā, ka dzīvojam krīzes periodā, tāpēc dāvanas jaunlaulātajiem nav jādāvina, tā vietā ar savu naudu jāpalīdz citiem, tostarp kara bēgļiem. Precīzi palīdzības virzieni tikšot publicēti tuvākajā laikā.

Prinča Ludviga izredzētā ir Sofija Aleksandra Īvkinga (32) – dāma ar Kanādas un Nīderlandes dubultpilsonību. Topošajai princesei ir smalka izglītība – viņa mācījusies Londonā, absolvējusi Oksfordas universitāti un šobrīd mācās tur doktorantūrā kriminoloģiju. Īvkinka ir arī pasniedzēja Oksfordas universitātē – pie viņas var apgūt kursu par tiesiskuma aspektu seksuālās vardarbības gadījumos. Sieviete iepriekš strādājusi Pasaules Veselības organizācijā Šveicē un Ženēvā, kā arī rosījusies ANO ēkā Ņujorkā.

Savukārt princis Ludvigs studējis tiesību zinātnes Vācijā, specializējoties cilvēktiesību jautājumos. Pēdējo desmit gadu laikā Ludvigs daudz strādājis Kenijā, dibinot dažādas organizācijas, kas palīdzētu kenijiešiem veiksmīgāk apgūt digitālās prasmes. Paralēli tam princis Ludvigs pēc sava brālēna Franca lūguma pilda arī pienākumus Bavārijā.

Princis un viņa mīļotā Sofija saderinājās 2022. gada augustā. Pāris plašākai publikai nav atklājis savu iepazīšanās stāstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!