Foto: LETA
Ik gadu neilgi pirms gadu mijas Valsts policija, Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienests un mediķi aicina cilvēkus būt vērīgākiem, lai nenotiktu kāda nelaime. Tomēr ik gadu nelaimes turpina notikt.

Neraugoties uz to, deputāts un LNT raidījuma Degpunktā vadītājs Kārlis Seržants (attēlā), pēc pieciem raidījuma vadītāja amatā pavadītiem gadiem, sarunā ar izklaides portālu Mango uzsver, ka šoks un dziļas pārdomas pēc redzētām citu cilvēku nelaimēm rosina cilvēkus domāt un rūpēties par to, lai kas tāds nekad nenotiktu.

"Liela daļa Degpunktā auditorijas ir skolēni. Esmu pārliecināts, ka pēc raidījuma noskatīšanās tā skatītāji kļūst zinošāki," uzsver raidījuma vadītājs.

Seržants, kuru neaizkustina dzērāju strīdi, jūtas aizkustināts un skumjš brīžos, kad jāraugās, ka labus cilvēkus piemeklējusi nelaime. "Reiz bija kāds gadījums Ziemassvētku laikā, kad kādai ģimenei nodega māja. Nelaime notika, jo cilvēki trūkuma dēļ nebija varējuši iztīrīt skursteņus. Mani aizkustina gadījumi, kad cieš labi cilvēki, bet dzērāju strīdi man ir vienaldzīgi," teic TV "seja".

Viņš tāpat pauž pārliecību, ka, strādājot Degpunktā, viņš ir redzējis pietiekami, lai secinātu, ka cilvēki Latvijā ir izpalīdzīgi. "Cilvēki palīdz cits citam nelaimē arī citā laikā, tas nenotiek Ziemassvētkos vien," saka Seržants, kurš katru gadu nebeidz brīnīties, cik daudz naudas labdarības akcijās cilvēki saziedo bērniem ar nopietnām veselības problēmām.

"Cilvēki tiešām palīdz viens otram," nenogurdināmi stāsta Seržants, kurš, veidojot raidījumu, redzējis gan mājas bez grīdām, gan pirtīs dzīvojošus cilvēkus.

Jautāts, vai kā jaunievēlēts tautas kalps viņš grasās palīdzēt cilvēkiem, kuri dzīvo tik šausminošos apstākļos, deputāts, kurš joprojām pa Rīgu pārvietojoties ar tramvaju, norāda: "Šogad saspringtās budžeta plānošanas dēļ man tas vēl nav izdevies. Vienkārši nav bijis laika, bet nākamgad noteikti plānoju to darīt".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!