Foto: LETA

Piektdien, 16. septembrī, Arēnā Rīga notika atvadas no traģiskajā aviokatastrofā Jaroslavļā bojāgājušā Latvijas hokejista Kārļa Skrastiņa – teikt pēdējās ardievas un apliecināt godu aizgājējam bija ieradušies tūkstošiem cilvēku.

Jau no piektdienas rīta par spīti nemīlīgajiem laika apstākļiem pie Arēnas Rīga veidojās garas rindas, un atvadīties no hokejista bija ieradušies gan mazi bērni, gan sirmgalvji. Pūlī bija daudz hokeja krekliņos tērpušos ļaužu, un vairumam cilvēku rokās bija ziedi.

Atvadas no hokejista notika ar militāru godu - pie viņa zārka stāvēja Latvijas armijas karavīri parādes formās, bet sēru mūziku atskaņoja orķestris, un uz liela videoekrāna bija redzami leģendārā hokejista karjeras spilgtākie mirkļi.

Skrastiņa atvadu ceremoniju apmeklēja arī sabiedrībā zināmas personas, hokejisti, citi sportisti un sporta dzīves funkcionāri, kā arī Valsts prezidents Andris Bērziņš un citi politiķi.

Pēc vairāku stundu garās publiskās atvadu ceremonijas, kurā fotogrāfu un operatoru klātbūtne pēc aizgājēja tuvinieku lūguma bija liegta, Skrastiņa mirstīgā atliekas devās pēdējā ceļā uz Pirmajiem Meža kapiem, kur hokejists tika guldīts zemes klēpī, bet pēc bēru ceremonijas izvadītāji devās uz Latvijas Nacionālo operu, kur notika mielasts.

Portāls Mango jau vēstīja, ka Skrastiņa un viņa sievas Zanes ģimenē pasaulē nākušas divas meitiņas, bet šobrīd bojāgājušā hokejista atraitne ir trešā mazuļa gaidību ceturtajā mēnesī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!