Foto: LETA

Turpinot nesen aizsākto rubriku, kurā sabiedrībā zināmi cilvēki iesaka savu "firmas" ēdienu receptes, noslēpumu, kā pagatavot varen gardus olu salātus, atklāj žurnālists Kārlis Streips (attēlā).

"Ēst gatavošana, kas būtībā ir ļoti relaksējošs process, ir viens no maniem vaļaspriekiem, un šai jomā esmu zinošs. Brīdī, kad sapratu, kāda ir mana seksuālā orientācija un ka man nekad nebūs "mīļās sieviņas", kura visu cep un šmorē, visu nācās iemācīties pašam.

Priecājos, piemēram, katru reizi, kad rauga mīkla tik tiešām uzrūgst, kā arī protu pagatavot gan garšīgas kotletes un pastētes, gan dažādus pamatēdienus un desertus. Labi pārzinu itāļu, franču, ķīniešu, kā arī taizemiešu virtuvi un, kad uznāk luste, gatavoju kaut ko no tām.

Mana vienīgā problēma ir tā, ka visbiežāk ēdu vienatnē, tāpēc nav īstas motivācijas regulāri gatavot ko patiešām īpašu un laikietilpīgu," sarunā ar DELFI Izklaidi smej žurnālists, atklājot arī savu īpašo olu salātu recepti.

"Šiem salātiem nepieciešamas četras cieti vārītas un sakapātas olas, viens sakapāts vidēja lieluma selerija kāts un divas ēdamkarotes piena.

Jāpievieno arī viena līdz divas tējkarotes sinepju - pats lietoju spilgti dzeltenās amerikāņu sinepes, kā arī sāls, pipari, ēdamkarote medus un pietiekams daudzums majonēzes, lai "savilktu" visu kopā (es izmantoju tikai un vienīgi Hellmann's izstrādājumus).

Šīs sastāvdaļas jāsajauc visas kopā, un tad viss jāpārklāj ar plēvi un uz divām stundām jāatstāj ledusskapī, lai garšas savilktos kopā.

Protams, salātiem var vēlāk pievienot klāt visu, kas patīk. Es reizēm pielieku sakapātus ķiplokus un pētersīļus, bet šī ir to pamata recepte," skaidro Streips.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!