Foto: Reuters/Scanpix

Par spīti daudzu politiķu nemitīgajiem centieniem uz vēlētājiem atstāt labu iespaidu, grūti atrast amatpersonu, kuras skapī nebūtu kāds pagātnes skelets. Izņēmums nav arī Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons (attēlā), kura vārds izskanējis saistībā ar skandalozu grāmatu, kas veltīta viņa gaitām.

Viens no šīs nedēļas apspriestākajiem tematiem dažādos britu medijos ir Deivida Kamerona neoficiālā biogrāfija Call Me Dave, kura lasītāju novērtējumam tiks sniegta oktobra vidū. Šī notikuma gaidās pasaule iepriecināta ar vairākiem pārsteidzošiem un šokējošiem faktiem, kuri aprakstīti grāmatā.

Izdevums The Guardian, atsaucoties uz neoficiālās biogrāfijas autoriem lordu Maiklu Aškroftu un žurnālisti Izabellu Oukšotu, ziņo, ka grāmatā aprakstītas ne tikai Kamerona politiķa gaitas, bet arī studiju gadi Oksfordā. Plašu ažiotāžu raisījuši grāmatas veidotāju apgalvojumi, ka Kamerons jaunībā niekojies ar narkotikām un piesmējis mirušas cūkas galvu.

Kā vēsta The Guardian, autori grāmatā aprakstījuši notikumu, kurš risinājies laikā, kad Kamerons studējis Oksfordā. Lai iekļūtu vienā no daudzajiem universitātes domubiedru klubiņiem, šī brīža Lielbritānijas premjerministram nācies veikt ērmotu rituālu - ielikt savu locekli mirušas cūkas galvā.

Tāpat grāmatas autori apgalvojuši, ka viens no šī notikuma aculieciniekiem cūkas galvas piesmiešanu iemūžinājis foto. Tiesa, viņš nav bijis gatavs sadarboties un bildi nopludināt neoficiālās biogrāfijas veidotājiem.

Savukārt Kamerona studiju laiku draugs, žurnālists Džeimss Delingpols, grāmatas veidotājiem atklājis, ka savā istabiņā kopā ar Devidu pīpējis zālīti. Tiesa, pēc tam, kad grāmatā aprakstītie notikumi nonākuši publiskajā telpā, viņš savā Twitter blogā to noliedzis, apgalvojot, ka nekas tamlīdzīgs nekad nav noticis.

Lai gan grāmatas autori izdevumam The Daily Mail pavēstījuši, ka šī būs pēdējās desmitgades pati skandalozākā un apspriestākā kāda politiķa biogrāfija, nesen atklātie fakti izpelnījušies pretrunīgu nācijas un mediju novērtējumu.

Kamēr daļa ļaužu tic katram grāmatā aprakstītajam vārdam, neiztrūkst arī tādu, kas uzskata, ka biogrāfija veidota ar nodomu nomelnot premjerministru. Daudzus aizdomīgus darījis fakts, ka grāmatas autoram lordam Aškroftam savulaik bijušas nesaskaņas ar Kameronu.

Savukārt jokdari kāri ķēruši katru grāmatas izdevēju publiski atklāto faktu, lai pasmietos par Lielbritānijas premjerministru. Īpaši lielu ažiotāžu sociālajos tīklos raisījis apgalvojums, ka Kamerons piesmējis cūkas galvu.

It kā ar to vēl nebūtu gana, interneta huligāni izveidojuši asprātīgu Twitter blogu Cameron's Pig jeb Kamerona cūka, kurā tiek iesmiets par politiķa jaunības dienu sakaru ar rukša galvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!