Foto: LETA

Pārdomas par Latvijas vīriešiem un sievietēm multimāksliniekam Kasparam Bindemanim (attēlā) radījusi reanimataloga un garīgo meklējumu autoritātes Pētera Kļavas publikācija žurnālā Annas Psiholoģija, kurā viņš izteicis savas domas par latviešu vīriešiem. Bindemanis nepiekrīt Kļavas izteikumiem un nodēvējis viņu par vienu no aprobežotajiem tēviņiem.

"Latvijā ir slikti ceļi un tilti. Jo tie ir tādi, kādi ir Latvijas vīrieši. Es šajā ziņā esmu ļoti skarbs. Un jūs, sievietes, esat viņus tādus izaudzinājušas. Jo puikam ar mīlestību ir par maz, vajag arī atbildības izjūtu.

Diemžēl tas ir apburtais loks - vīrieši nemīl savas sievietes, tāpēc viņas izmisīgi mīl savus dēliņus. Jo viņu tēvi, savukārt, nekad nav stāstījuši, kā jāmīl sieviete. Jūs neticēsiet, bet ir vīrieši, kas joprojām nezina, kā bērni dzimst!

Tāpēc es domāju, ka vajag taisīt psiholoģijas žurnālu vīriešiem. Nu, cerams, ka viņi pagaidām lasa šo. Citādi iznāk, ka mums ir aprobežotu tēviņu un gudru, domājošu, meklējošu sieviešu pasaule. Ar jums, ar sievietēm, viss kārtībā, bet tāpēc jums tie vīri jāizglīto," savu viedokli žurnāla Annas Psiholoģija augusta numurā sniedzis Kļava.

Šie izteikumi sadusmojuši Bindemani, kurš skarbi izteicies sociālajā tīklā Facebook, prātojot, ka ar šādiem neapdomīgiem apgalvojumiem tiek dzīts ķīlis jau tā saspīlētajās vīriešu un sieviešu attiecībās.

"Nav vietējie vīrieši nekāda katastrofa un nav latvju zeltenes nekādas karalienes. Viss ir ļoti individuāli. Es esmu redzējis tik daudz un dažādu brīnumu, ka man, šo murgu lasot, pat smiekli nenāk.

Piemēram, jūs neticēsiet, bet ir sievietes, kas pieaugušā vecumā, būdamas seksuāli aktīvas, joprojām nezina, kur atrodas G punkts, bet tas nenozīmē, ka no tā būtu jāizdara kaut kādi vispārināti pieņēmumi par Latvijas sieviešu seksuālo izglītību," savu viedokli paudis Bindemanis.

Multimākslinieks aicina sabiedrību pārtraukt puņķoties un sūkstīties par to, ka latviešu vīrieši nav gana labi, jo viņam, Spānijā dzīvojot, bieži nācies redzēt ne visai patīkami vīriešu attieksmi pret sievietēm.

"Tajā pašā Spānijā man bieži nākas redzēt tādu vīriešu attieksmi pret sievieti, ka mati ceļas stāvus, piemēram, lielveikalā, kamēr sieva pie kases ar sīko uz vienas rokas, ar otru krāmē pendeles maisos, vīrs, vēderu izgāzis, krāmē māgā saldējumu. Neko tādu es te neesmu redzējis," prāto Bindemanis.

Turpinot diskusiju, kurā iesaistījušies vairāki cilēki, Kaspars pauž viedokli, ka, pirms savā neveiksmīgajā dzīvē vainot pretējo dzimumu, vispirms vajag katram pašam paanalizēt sevi, un uz citu komentētāju viedokļiem viņš reaģēja diezgan asi.

"Laikam vajadzēja nodurt acis un paklausīgi blēt. Runa ir par to, ka vīrieši Latvijā, tāpat kā sievietes, nav ne labāki, ne sliktāki kā citur," pārliecināts Bindemanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!