Foto: LETA

Augusta vidū sabiedrību pārsteidza vēsts, ka ceļu satiksmes negadījumā iekūlies bijušais izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis (attēlā), kurš negadījuma brīdī bijis alkohola reibumā, bet tagad pats notikušā vaininieks atklājis, kāpēc sācis lietot alkoholu.

"Pirms kļuvu par ministru, es vairākus gadus alkoholu nelietoju. Nedzēru pat savās kāzās! Diemžēl vidējais Latvijas politiķis ir alkohola patērētājs," izdevumam Privātā Dzīve skaidrojis Ķīlis.

Viņš arī atzinis, ka līdz šim viņš alkohola lietošanas dēļ nekādās problēmās nebija iekūlies un savas dzīves laikā ar alkoholismu kā atkarību viņš nav jācīnās - vairāk alkohola viņš sācis lietot laikā, kad iesaistījies politikā.

Notikusī avārija, kad viņš vēlā nakts stundā ar savu "mazdiņu" ietriecās ielas malā stāvošā automašīnā, Ķīlim likusi pārvērtēt savu attieksmi pret iedzeršanu - viņš uzskata, ka glāze vīna vai alus kauss neesot nekas nosodāms, bet sēsties pēc tam pie auto stūres nedrīkst.

"Kad esi kaut ko iedzēris, pasaule šķiet drusku rožaināka. Ne tik reālistiska. Tu neaprēķini savas spējas un pieņem vieglprātīgus lēmumus. Tajā vakarā es varēju piedzerties līdz ūkai un beigās izsaukt taksi. Taču, nē, es izlēmu, ka man vajag braukt mājās ar savu mašīnu," uz nesenajiem notikumiem atskatījies Ķīlis.

"Paraugoties uz to visu no tagadējā skatupunkta, varu pateikt tikai vienu - nekad nesēdieties pie auto stūres, ja esat dzēruši kaut vai gramu alkohola! Jūs nekad nevarat zināt, kādu ķīmisko reakciju šie pāris grami radīs organismā," sarunā ar Privāto Dzīvi citus autobraucējus mudinājis Ķīlis.

Jau vēstīts, ka Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa bijušajam ministram piemēroja 600 latu soda naudu, ko Ķīlis jau ir samaksājis. Tāpat viņam turpmākie divi gadi būs jāpavada bez autovadītāja apliecības un jāizcieš piecu diennakšu administratīvais arests. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!