Foto: Vida Press
Šonedēļ ASV notiks prezidenta vēlēšanas, un to priekšvakarā atklājušies jauni pavērsieni demokrātu partijas virzītās Hilarijas Klintones e-pastu izmeklēšanas lietā.

Tīmekļa projekts "WikiLeaks" publiskojis informāciju, kas, iespējams, apliecina, ka Bila Klintona un Hilarijas kopīgā meita Čelsija (attēlā kopā ar mammu) savtīgiem mērķiem izsaimniekojusi Klintonu labdarības fonda naudas līdzekļus.

Ārvalstu mediji vēsta, ka "WikiLeaks" rīcībā ir e-pasta vēstuļu ķēde, kurā norādīts, ka šobrīd 36 gadus vecā Čelsija savām kāzām ar baņķieri Marku Mezvinski izmantojusi naudu no Klintonu ģimenes labdarības fonda.

Kāzas norisinājās 2010. gadā, un tiek lēsts, ka tās izmaksājušas ap trīs miljoniem ASV dolāru.

Bijušais Bila Klintona padomnieks un "Clinton Global Initiative" valdes loceklis Dags Bends 2012. gada sākumā Hilarijas Klintones prezidenta vēlēšanu kampaņas vadītājam Džonam Podestam e-pasta vēstulēs sūkstījies, ka Čelsija jau labu laiku izrāda pastiprinātu interesi par Klintonu labdarības fonda naudas līdzekļiem.

Dags Bends apgalvojis, ka viņa rīcībā nonākusi informācija, ka Čelsija par saviem plāniem izstāstījusi vienai no bijušā ASV prezidenta Džordža Buša meitām, kura savukārt izpļāpājusies tālāk.

Lai gan droši nevar apgalvot, kādiem nolūkiem Čelsija savulaik veikusi iekšēju izmeklēšanu par naudas plūsmu, pēc Daga Benda nosūtītajiem e-pastiem nojaušams, ka viņa ģimenes labdarības fonda līdzekļus izmantojusi ļoti savtīgiem un pretlikumīgiem nolūkiem.

Sarakstē teikts, ka Čelsija labdarības fonda līdzekļus izmantojusi ne tikai savu kāzu izmaksu segšanai, bet arī personīgajiem tēriņiem vismaz desmit gadu garumā.

Atgādinām, ka ASV Federālais Izmeklēšanas birojs (FIB) oktobra beigās atsāka izmeklēšanu par demokrātu Baltā nama pretendentes Hilarijas Klintones e-pasta vēstulēm, kas nosūtītas laikā, kad viņa ieņēma valsts sekretāra amatu.

Viņa, būdama valsts sekretāra amatā, lietotaja privātu e-pasta serveri. "Fox News" vēsta, ka Hilarijas izdzēstajās vēstulēs bija atrodama arī personiska informācija par viņas meitas kāzām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!