Foto: Privātais arhīvs
Pēdējā laikā par vienu no modīgākajiem paradumiem visā pasaulē kļuvis ēdiena fotografēšanas kults. Pēcāk ar gastranomisko brīnumu attēliem cilvēki padalās arī sociālajos tīklos. Pašmāju populārākie dažādu sfēru pārstāvji nav izņēmums – plašākai publikai tiek atrādīti dažādi pavārmākslas brīnumi.

Populārie latvieši ne tikai bildēs iemūžina šiku restorānu šefpavāru gatavotos ēdienus - daži drosmīgie atrāda arī paši savus brūvējumus un miksējumus.

Piemēram, bijušais šova Okartes skatuve dalībnieks Oskars Deigelis lepojas, ka pirmo reizi mūžā pats pagatavojis pankūku mīklu, savukārt dziedātāja Liene Šomase apskatei izlikusi pašgatavota mohito attēlu.

"Dziedošais policists" Nikolajs Puzikovs savā sociālā tīkla Instagram profilā demonstrē, kā labi un gardi uz grila pagatavot šašliku, radio Capital FM ētera balss Mārtiņš Ruskis draugus cienā ar pašgatavotiem suši, savukārt jaunā dziedātāja Marta Ritova savai omītei cepj īpašu kūku ar sirsniņām.

Mūziķe Linda Leen, gaidot ciemiņus, savos sociālajos tīklos padalījusies ar iespaidīgas maltītes bildi - ceptu vistu, kas pildīta ar āboliem un plūmēm, pārkaisīta ar piparkūku garšvielām. Savukārt dīdžeja Toma Grēviņa sieva Laura Lāčplēša dienā galdā cēla zoss cepeti.

Dažādus eksperimentus virtuvē mēdz veikt arī TV seja Ketija Šēnberga, kura izmēģinājusi roku taizemiešu virtuvē, bet latviešu virtuves gardākās receptes demonstrē skaistumkonkursu dalībniece Simona Kubasova, kura pagatavojusi vārītus kartupelīšus ar gaileņu mērci.

Latviešiem lielā cieņā ir arī dažādas zupas - dziedātājs Lauris Reiniks Igaunijā bauda soļanku, bet aktieris Rihards Lepers un jaunā mūzikas jomas censone Māra Katarska iecienījuši biezzupas.

Tautieši ir arī saldumu mīļi. Playboy modele Lingita Lina Bopulu našķējas ar kūciņu, nebaidoties, ka tā varētu atstāt nelabvēlīgu iespaidu uz viņas pievilcīgajām formām, savukārt raidījuma Mūsdienu Latvijas garša producente Elīna Doļģe uz kārā zoba liek virtuļus, kuri rotāti ar dažādiem uzrakstiem.

Populārie latvieši ikdienā neaizmirst arī parūpēties par to, lai uzturs būtu veselīgs un sabalansēts. Dīdžejs Markus Riva sevi uztur formā, ēdot zaļumus un dārzeņus, bet aktrise Agnese Zeltiņa bauda vasarīgus mocarellas un tomātu salātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!