Foto: LETA
Dažkārt, sniedzot palīdzīgu roku, pašiem gadās iekulties nepatikšanās un nonākt muļķa lomā, un tieši tā savulaik gadījies uzņēmējam Viesturam Koziolam (attēlā), kurš kritis par upuri viltīgai jaunietei.

Intervijā žurnālam Playboy uzņēmējs pastāstījis, ka pirms aptuveni deviņiem gadiem viņu pie sevis uz skolu uzaicinājusi kāda meitene, kura trenējusies hokejā, bet pēc noorganizētās tikšanās viņa sākusi nākt pie Koziola uz biroju un prasīt darbu.

Meitene bijusi laba hokeja spēlētāja, aktīva un fiziski spēcīga meitene, tāpēc uzņēmējs palīdzējis viņai īstenot sapni par mācīšanos Kanādā - viņš iedevis stipendiju, lai meitene varētu iestāties skolā.

Meitene devusies uz Kanādu un pēc atgriešanās teikusi, ka skolā izdevies iestāties. Sakritis tā, ka atceļā no Vīnes uz Rīgu meitene sastapusi pašu labdari.

"Kerlija bija bēdīga, esot nomiris tētis. Visu ceļu sēž man blakus un raud uz pleca, stāsta par tēti, par ģimeni. Iedevu naudu tēta bērēm," atceras Koziols.

Kad meitene devusies mācīties uz Kanādu, Koziols devis naudu mācībām, maksājis stipendiju 1000 latu mēnesī un citādi atbalstījis jaunkundzi, kura jau nedaudz vēlāk uzņēmējam paziņojusi, ka viņai nomirusi arī mamma.

Afērā "iesaistīts" arī slavenais uzņēmējs Ričards Brensons - Kerlija Koziolam lielījusies, ka paguvusi ar viņu iepazīties.

"Tad Brensons sāka man rakstīt vēstules, mēs sākām sarakstīties ar e-pastiem. (..) Tās nianses, ko Brensons man rakstīja, bija perfektas, angļu valoda laba, jo to visu tulkoja druška ar izcilu angļu valodu. Viņa bija uztaisījusi feiko meilu un tā tālāk," atmiņās gremdējies Koziols.

Pāris reizes uzņēmējs Kerlijai ļāvis pārnakšņot savās mājās, tāpat viņa mitinājusies pie Koziola kolēģiem, bet reiz kādā sev uz pāris dienām atvēlētā dzīvoklī sarīkojusi ballīti un pavēstījusi, ka uzņēmējs viņai to nopircis.

"Viņa draudzenēm stāstīja, ka ir mana mīļākā. Lai gan, atklāti sakot, viņa nav manā gaumē," atzinis uzņēmējs.

Kad meitene pavēstījusi, ka viņai gājis bojā brālis, uzņēmējs draugos uzzinājis, ka viņas brālis ir sveiks un vesels. Tad ar viltu izdevies Kerliju pieķert, un viņa visā atzinusies.

"Kopā viņa no manis izkrāpa aptuveni 40 000 eiro. Sākumā domāju - ko es viņu aiztikšu, bet tad sapratu, ka viņa jau neapstāsies, viņa turpinās to darīt ar citiem cilvēkiem. Jo tas ir vienīgais, ko viņa māk. Viņa ir profesionāla afēriste," intervijā žurnālam Playboy atzinis Koziols.

Izmeklēšanas laikā meitene pazudusi, viņu izsludināja meklēšanā un arestēja Vācijā. Vēlāk Kerlija pārvesta uz Latviju, kur tiesa viņai piespriedusi četrus gadus nosacīti. Šo lēmumu Koziols pārsūdzējis, jo ir pārliecināts - jaunā sieviete ir bīstama sabiedrībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!