Foto: Vida Press
Krievu žurnālists, kaismīgs Kremļa propagandists Vladimirs Solovjovs piektdien Krievijas oficiālajā TV kanālā "Rossija" publiski satrakojās, saprotot, ka Eiropas valstu piemērotās sankcijas daudziem režīma atbalstītājiem tiešā veidā skars arī viņu pašu, precīzāk – viņa īpašumus Itālijā.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina uzsāktā kara ietekme sāk atsaukties arī uz viņa dedzīgākajiem atbalstītājiem, raksta "The Daily Beast". Reālās sankciju sekas pārsteigušas arī par "Kremļa runājošo galvu" dēvēto žurnālistu Vladimiru Solovjovu.

Pērn Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija komanda izpētīja, ka Solovjovam pieder ne tikai viena, bet pat divas villas Itālijā pie skaistā Komo ezera – turpat blakus dzīvo arī aktieris Džordžs Klūnijs. 2019. gadā Solovjova Itālijas īpašumu kaimiņi bija pat iesnieguši petīciju vietējām varasiestādēm, lūdzot uz īpašumtiesību pamata nepiešķirt viņam Itālijas pilsoņa statusu, jo Solovjovs iepriekš kaismīgi saucis Eiropu par perversu un pagrimušu. Nu atklājās, ka viņam tomēr nav iebildumu dzīvot šajos pagrimušajos Rietumos. Navaļnija komandas atmaskojums parādīja šo žurnālistu kā liekuli.

Toreiz Navaļnija filmēšanas komanda Solovjova greznajā dzīvesvietā uz atvadām atstāja Ukrainā ražotas šokolādes konfektītes, jo Solovjovs ir slavens arī ar savu pret Ukrainu vērsto propagandu. Viņš palika saniknots, taču ļaunākais vēl bija tikai priekšā...

Šonedēļ žurnālists līdz kaulam aptvēra, ka sankcijas, kas nule ieviestas pret Kremļa režīmu un tā darboņiem, tiešā veidā ietekmēs arī pašu: avio piekļuve Itālijai nu ir praktiski neiespējama, kā arī apdraudētas ir viņa īpašumtiesības.

Piektdienas TV pārraidē "Vakars ar Solovjovu" viņš ēterā "uzsprāga".

"Eiropa taču ir visu tiesību citadele, kurā viss ir atļauts! No personīgās pieredzes zinu, ka īpašumtiesības tur ir svēta lieta! Katru savu maksājumu pierādīju ar dokumentiem, kas apliecina manus oficiālos ienākumus! Pirku, maksāju trakus nodokļus! Visu, visu darīju un tagad kāds pēkšņi izlemj, ka šis žurnālists tagad būs sankciju sarakstā! Ietekmēs manus nekustamos īpašumus! Bet paga, paga... Eiropai taču īpašumtiesības esot svētas?!" viņš pauda sašutumu.

"Pēkšņi visi saka – ahā, tu esi krievs? Tad mēs slēdzam jūsu bankas kontu Eiropā. Anglijā mums ir ļauts paturēt kādu noteiktu summu. Kāpēc? Tikai tāpēc, ka esi krievs," Solovjovs aizsvīlās un retoriski vaicāja: "Vai šis ir dzelzs priekškars?"

Citi TV studijā esošie kungi sašutumā pievienojās Solovjovam. Tā, piemēram, Vācijā dzīvojošais Aleksandrs Sosnovskis dalīja savu bēdu ar kolēģi: "Jā, tas ir dzelzs priekškars tā vissliktajā formā – izkrāsots LGBT krāsās..."

Kā atzīmē "The Daily Beast", šī Sosnovska piebilde vēlreiz apliecina Krievijā valdošo neiecietību pret seksuālajām minoritātēm un cilvēktiesībām kopumā, taču tas netraucē Kremļa propagandistiem iekārot un pirkt dārgus īpašumus, viņuprāt, deģenerētajās un amorālajās Rietumvalstīs.

Jau vēstīts, ka 24. februāra agrā rītā Krievija ar karaspēku iebruka Ukrainā, joprojām notiek sīvas kaujas daudzās pilsētās. Aktuālajai notikumu gaitai līdzi var sekot "Delfi" nodrošinātajā teksta tiešraidē šeit, savukārt pagājušās diennakts notikumi dokumentēti šeit. Rietumi uz notiekošo reaģējuši ar sankciju noteikšanu daudzās jomās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!