Foto: Vida Press
Viens no populārākajiem Krievijas komiķiem, "Comedy Club" un "Naša Raša" dalībnieks Mihails Galustjans aprīļa sākumā ieguvis Armēnijas pilsonību. Galustjans dzimis un audzis Krievijā, un noliedz, ka taisītos no valsts bēgt, tomēr par plānu B ir parūpējies ar dubultpilsonību, vēsta Armēnijas prese.

Galustjana jaunā pilsonība plaši tiek apspriesta Krievijā – būdams Kremļa režīmam lojāls, viņš tomēr negaidīti cēlis augšā savas saknes, lai iegūtu Armēnijas pilsonību.

"Vispirms jāsaka tieši, kā ir: taisnīgums uzvarēja! Beidzot ieguvu Armēnijas pilsonību. Gāju visgodīgāko un pareizāko ceļu – iesniedzu dokumentus Armēnijas pilsonībai un to arī ieguvu," medijiem sacīja 43 gadus vecais humorists. Faktu par pilsonību viņš atklāja preses konferencē par godu jaunam dzīvojamo ēku kompleksam Erevānā, jo viņš plāno kļūt par vienu no pirmajiem modernā kompleksa "Parajanov Club House" iemītniekiem. "Tagad man Armēnijā jāreģistrējas," savus tuvākos plānus atklāja viņš.

Jaunais ēku komplekss sastāv no daudzstāvu namiem, kuru dizainā apvienojas klasika ar futūristiskiem elementiem. Galustjans ir šī projekta reklāmas seja.

Armēnijas likumi atļauj dubulto pilsonību.

Komiķa menedžeris medijam "The Insider" pastāstīja, ka Galustjana dzīvē nekas īpaši nemainīsies – viņš paliks Krievijas Federācijas pilsonis un nodokļu maksātājs. Aizbraukt no Krievijas viņš negrasoties. "Viņš Krieviju mīl, atbalsta un nekur nepošas braukt. Arī viņa vecāki dzīvo Sočos. Mihails arī sapņo par māju vai dzīvokli Krimā, kur dzimis ir viņa tēvs."

Tikmēr pats komiķis no Krievijas preses saņem nievas par nokārtoto Armēnijas pilsonību, sak, tad jau plāno bēgt no dzimtenes.

Galustjans "Instagram" vietnē vēsta: "Redzu, ka mediji ir satraukti, ka saņēmu Armēnijas pilsonību. Gribu visu paskaidrot, lai nerodas pārpratumi. Pirmkārt, esmu armēnis un lepojos ar to. Armēnija ir mana vēsturiskā un etniskā dzimtene, kurai – esmu pārliecināts! – ar Krieviju vienmēr būs labas un draudzīgas kaimiņattiecības. Neko vairāk komentēt te nav vajadzības. Nomierinieties! Es mīlu Krieviju un nekur no tās nebēgu. Man šeit ir daudz draugu, fanu, darbu un līgumu. Krievija ir mana dzimtene, punkts."

Galustjans jau gadiem ir Kremļa atbalstītājs un tiek uzskatīts par vienu no Vladimira Putina uzticības personām Krievijas šovbiznesā. Viņš Putinu atbalstījis vairākās prezidenta vēlēšanu kampaņās, sadarbojies ar Aizsardzības ministriju militāri patriotiskos projektos, kā arī savus bloga ierakstus saskaņo ar prezidenta administrāciju. Galustjanam ir arī draudzīgas attiecības ar Čečenijas līderi Ramzanu Kadirovu.

2023. gada janvārī Ukrainas varasiestādes iekļāva komiķi sankciju sarakstā saistībā ar okupēto teritoriju apmeklēšanu un piedalīšanos propagandas pasākumos, bet Kanāda šogad februārī Galustjanu iekļāva valstī nevēlamo personu sarakstā, vainojot viņu dezinformācijas izplatīšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!