Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālas basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis, kuram mediji un sabiedrība nesenās izvarošanas apsūdzības dēļ šobrīd seko līdzi ar pastiprinātu interesi, atkal atgriezies sociālo tīklu apritē – viņš aktivizējis savu "Instagram" foto blogu.

Fani piefiksēja, ka Porziņģis, kurš savas gaitas jau vairākus gadus visai aktīvi dokumentēja "Instagram" un bija sapulcinājis vairāk nekā 1,6 miljonus sekotāju, nesen šajā sociālajā tīklā pēkšņi vairs nebija atrodams.

Basketbolists nekādus komentārus nebija sniedzis, un viņa atbalstītājiem kādu laiku nācās mocīties neziņā, kāds ir viņa foto bloga liktenis – tas izdzēsts pavisam vai arī tikai īslaicīgi deaktivizēts.

Aizvadītās brīvdienās Porziņģa sekotāji varēja uzgavilēt – sportists savu foto blogu atkal padarīja aktīvu un publiski apskatāmu. Tajā joprojām aplūkojami viņa agrāk publicētie foto un komentāri.

Joprojām nav zināms, kas pamudināja Porziņģi īslaicīgi pamest "Instagram", bet izskanējuši minējumi, ka tas, iespējams, saistīts ar neseno apsūdzību izvarošanā. Pēc skandāla izcelšanās sportista foto blogā parādījās daudzi naidīgi pārmetuma komentāri.

View this post on Instagram

The Euros

A post shared by Kristaps Porzingis (@kporzee) on Mar 1, 2019 at 10:01pm PST


Atgādinām, ka šokējošā ziņa par Porziņģa vainošanu izvarošanā Ziemeļamerikas medijos parādījās sestdien, 30. martā. Policijā iesniegtajā sūdzībā apgalvots, ka Porziņģis pēc liktenīgās pagājušā gada 7. februāra spēles pret Milvoki "Bucks", kurā tobrīd vēl Ņujorkas "Knicks" spēlētājs guva smagu ceļgala savainojumu, uz savu dzīvokli Manhetenā uzaicinājis savu kaimiņieni un viņu izvarojis.

Sieviete par notikušo ziņojusi vien vairāk nekā gadu vēlāk, jo Porziņģis neesot samaksājis iepriekš atrunāto naudas summu par klusēšanu, kas bija 68 000 ASV dolāru (60 600 eiro). Sieviete par liecību uzskata kādu ar roku rakstītu dokumentu, tomēr tā leģitimitāte uzskatāma par apšaubāmu, jo Porziņģa vārds esot uzrakstīts kļūdaini, turklāt šobrīd nevar konstatēt, vai latvieša paraksts ir īsts. Porziņģa advokāti izvirzītās apsūdzības noraidījuši, notiekošo uzskatot par izspiešanu, un apsūdzību nosaukuši par pilnībā nevērtīgu.

View this post on Instagram

Toby always keeping my spirits high during my rehab 🐶

A post shared by Kristaps Porzingis (@kporzee) on Dec 13, 2018 at 11:19am PST

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!