Foto: F64

Viens no skandalozākajiem pašmāju sportistiem, basketbolists Kristaps Valters, kurš šobrīd spēlē Spānijas klubā DKV Joventut, atklājis, ka paralēli sportiskajai karjerai viņš nolēmis attīstīt arī savu mākslinieka talantu.

Mango jau aizvadītā gada nogalē rakstīja par Valtera veidotajām kolāžām un ironiskajām rīmēm, kurās sportists nomelnojis gan bijušos draugus, gan pašmāju basketbola dzīves funkcionārus.

Izrādās, ka jaunais hobijs sportistam iepaticies un viņš to nolēmis attīstīt jau nopietnākā līmenī - šobrīd tapšanas stadijā ir mājaslapa, kurā būs apskatāmi gan Valtera spēļu video un fotogrāfijas, gan darbosies interneta veikals, kur varēs iegādāties viņa lietoto inventāru un apavus, kā arī tiks ievietoti Valtera jaunākie literārie sacerējumi.

"Man ir doma nodarboties ar kritizētājmākslu. Bet ar tādu piedūrienu, būs arī cilvēks, kurš sataisīs bildes, es sacerēšu tekstu," pārsteidzoši atklātā intervijā vīriešu žurnālam KLUBS atklājis Valters, kurš ar mājaslapas veidošanu iecerējis aizpildīt brīvo laiku starp treniņiem un spēlēm Spānijas klubā.

"Tie, kas apvainojās, lai apvainojas. Es pieduros - ja cilvēks kaut ko dara un baidās, ka kāds uzzinās, tad lai labāk nedara. Mums draugu kompānijā arī ir smags humors un, ja to izciet, - esi iekšā. Tas pats ir ar maniem dzejoļiem - es neapmeloju, es uzrakstu taisnību, uzrakstu tā, kā tas ir," savu māksliniecisko darbību vērtē Valters, kurš jau no bērnības sava smagā rakstura dēļ tiek saukts par Ādolfu, salīdzinot viņu ar nacistiskās Vācijas līderi Ādolfu Hitleru.  

Ar dzīvi Barselonā Valters ir apmierināts, un, lai gan neatklāj, cik liels ir viņa atalgojums Spānijas klubā, viņš piekrīt, ka tas ir labākais līgums karjerā. Barselonā Valters dzīvo piecistabu dzīvoklī, kurš atrodas labā vietā, tāpat, pateicoties kluba sponsoram, viņš ticis pie Mercedes markas automašīnas.

Vēl joprojām Valteram, kurš pēdējo reizi Latvijā bijis aizvadītā gada septembra vidū, spilgtā atmiņā arī aizvadītā rudens notikumu Latvijas basketbola izlasē, kad viņš savas uzvedības dēļ no valstsvienības tika diskvalificēts uz trim gadiem. Lai gan Valters piekrīt, ka daļa atbildības viņam jāuzņemas pašam, lielāko daļu pārmetumus viņš sauc par nepamatotiem.

"Čempionāta laikā nedzēra neviens, nebija tā, kā to pasniedza, ka mēs to vien darījām, kā dienām dzērām un vispār par neko nedomājām. Tas ir sviests," atzīst Valters, bet atklāj, ka, gatavojoties Eiropas čempionāta spēlēm, alkohols ticis lietots.

"Protams, gadījās arī atnākt uz treniņu pēc tusiņa. Taču šmigā, kā te apkārt runā, uz treniņiem neesmu nācis," žurnālam KLUBS taisnojas sportists un atzīst, ka visas jezgas dēļ viņš Latvijas izlasē spēlēt vairs neplāno.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!