Foto: F64

Basketbolists Kristaps Valters (attēlā), kurš šosezon spēlē Spānijas klubā Malagas Unicaja, Latgales priekšpilsētas tiesā iesniedzis savas maksātnespējas pieteikumu, par kuru ceturtdien ierosināta lieta, liecina tiesas sniegtā informācija.

Bijušais Latvijas izlases kapteinis Spānijā spēlē kopš 2008. gada, divas sezonas pārstāvot arī Funlabrada un vienu Joventut komandas. Šosezon ar Unicaja viņš piedalījās Eirolīgas turnīrā, kur bija viens no komandas līderiem.

Valters Latvijā profesionālo basketbolista karjeru sāka ASK Brocēni komandā, bet vēlāk spēlēja arī Rīgas Skonto. Ārzemēs viņš pārstāvējis arī Turcijas, Grieķijas, Vācijas, Itālijas un Krievijas klubus.

Pēc 2009. gada Eiropas čempionāta finālturnīra, kurā Valters bija Latvijas izlases kapteinis, viņu un vēl četrus basketbolistus Latvijas Basketbola savienība (LBS) sodīja par uzvedību, kas nav savienojama ar valstsvienības basketbolista statusu.

Valteram spēlēšanai izlasē tika piespriesta triju gadu diskvalifikācija, bet pēc tam basketbolists paziņoja, ka karjeru valstsvienībā ir beidzis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!