Foto: Privātais arhīvs

Janvāra beigās Mežciemā pie pasta gaišā dienas laikā tika pamatīgi aplaupīts modes dizaineres Kristīnes Deimon (attēlā) auto. Nepaļaujoties uz policiju, dizainere izmeklēšanu uzņēmusies pati, un viss izdevies – pēc divām nedēļām zagļi notverti.

"Man vienmēr mācīja to, ka neviens manā vietā neko nedarīs. Tas mūsdienās attiecas pat uz varas iestādēm. Tāpēc pēc notikuma ar auto nekritu panikā, bet domāju racionāli, izsverot, kas jādara, ātri un bez liekas vilcināšanās," DELFI Izklaidei savu rīcību pēc zagļu uzbrukuma atklāj Deimon.

Neģēļi automašīnai bija izsituši stiklu un nozaguši no salona Kristīnes mammas somiņu, kas pilna vērtīgām lietām. Dizainere tā vietā, lai kristu panikā, rīkojusies attapīgi un pārdomājusi, kas bija somiņā un kā tas var noderēt zagļa ķeršanā.

"Somiņā bija dāvanu karte no veikala Douglas - dāvana manai māsai, tāpēc devāmies uz Douglas, ziņojot, lai piefiksē kartes numuru. Pateicoties tam, tika piefiksēts, kad, kur un cikos tika tērēta šī dāvanu karte, un mums atlika saņemt veikala video novērošanas kameras ierakstu.

Tālāk devāmies uz banku, lai pārbaudītu, vai zaglis centās izņemt naudu no maksājumu kartes. Un, protams, centās! Dabūjām izrakstu kur, kad un cikos, šeit arī atlika tikai pēc kamerām atrast," savu attapīgo rīcības plānu atklāj Deimon.

Visu iegūto informāciju viņa iesniegusi inspektorei, kas izskatīja šo lietu. "Pasniedzām visu kā uz paplātes. Domāju, ja mēs nebūtu tik ātri savākušas un pašas iesniegušas vajadzīgo informāciju, joprojām nekas nebūtu atrasts. Iespējams, lieta vispār būtu slēgta. Taču tagad ir noķerti divi vainīgie, kas tiks saukti pie atbildības," gandarīta ir Deimon.

Dizaineres piedzīvotais būs laba mācība citiem auto braucējiem, kas, skrienot pa neskaitāmām darīšanām, aizmāršības dēļ atstāj auto kādu vērtīgu lietu, un vēlāk piedzīvo līdzīgu nepatīkamu pārsteigumu.

"Katram tā var gadīties, tāpēc nenosodu mammu. Pateicoties šim notikumam, iespējams, esam pasargājušas arī citu cilvēku īpašumu, noķerot zagļus," kā allaž no pozitīvās puses skatās talantīgā dizainere.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!