Foto: Privātais arhīvs

Pašmāju dizainere Kristīne Deimon (attēlā) savos sociālajos tīklos uzsākusi diskusiju par to, kādas vērtības dzīvē ir svarīgākās un nozīmīgākās. Izskatīgā sieviete neslēpj, ka materiālajam stāvoklim ir ļoti liela nozīme, jo, kā viņa pati saka, viss nāk un iet, bet labāk raudāt Mercedes'ā, nekā autobusā.

"Dzīves vērtības katram cilvēkam ir savas. Viņš pats tās izvēlas, cenšas aizsargāt, izjust un sasniegt. Cilvēku tieksmes ir ļoti dažādas, brīžiem pilnīgi pretējas. Kas citam liekas ļoti labs un nepieciešams, kādam var būt pilnīgi nepieņemams. Vērtības nav dotas - tās ir jāatrod. Mana vislielākā vērtība ir dzīve, pārējais tai tiek pakārtots.

Man šķiet, ka cilvēku dažādo attieksmi pret naudu un laimi nosaka tas, ka mēs paši esam tik atšķirīgi. Vienam, lai viņš justos laimīgs, pietiek ar to, ka viņš strādā savu iemīļoto darbu un nav vajadzības gausties, ka viņam par to maz maksā.

Kādam citam, kurš strādā to pašu darbu, bet viņam tas nepatīk, var šķist, ka viņš vergo un viņam par to maz maksā. Vienam bagātība ir tūkstotis, otram - miljons," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta dizainere.

Taujāts, cik liela nozīme ir naudai, Kristīne spriež, ka dzīve vairākkārt pierādījusi, ka nauda nenes laimi, taču tā palīdz to sasniegt.

"Nemaz tik bieži negadās dzirdēt stāstus par nabaga puisi un princesi, kas apprecējās un dzīvoja līdz mūža galam laimīgi. Iekārojamāko līgavaiņu topā nekad neesmu redzējusi trūcīgus puišus.

Dzīvē nenotiek kā pasakās, jo, aptaujājot kādas pārdesmit pazīstamas sievietes, neatradās gandrīz neviena, kura teiktu, ka, izvēloties potenciālo dzīvesbiedru, otras pusītes materiālais stāvoklis viņai ir pilnīgi vienaldzīgs un nenozīmīgs.

Es nepiekrītu teicienam, ka iespējams dzīvot lielā nabadzībā, galvenais, lai blakus ir īstais cilvēks, kuru mīli. Dzīve ir pierādījusi pretējo.

Mūsdienās materiālajam stāvoklim ir ļoti liela nozīme. Saslimsi - aptiekā izmetīsi latus. Pat ūdens maksā! Cilvēki, kuri saka, ir svarīgākas lietas par naudu - gribētu redzēt, ko viņi teiktu, ja kabatā būtu 20 santīmi. Un ja vēl bērns jābaro - mātēm valsts piešķir kapeikas, lai ņem un izdzīvo," savu nostāju pauž Kristīne.

Ja cilvēks ir materiāli nodrošināts, ar naudu jāprot rīkoties. Kā saka pati dizainere, ir jāprot dot arī citiem.

"Lai mēs būtu materiāli nodrošināti un laimīgi, mums ir jāizprot dievišķais likums par došanu un ņemšanu. Ja tu esi kaut ko saņēmis, vajag arī dot. Turklāt, nevis dot, lai saņemtu pretī, bet dot, lai būtu kādam citam. Tad saņemšana iespējama pati par sevi. Ja cilvēks neprot dot, tad arī neko nesaņems.

Viens no mūsu svarīgākajiem uzdevumiem ir iemācīties rīkoties ar naudu. Pret naudu jāizturas līdzsvaroti, tā nav jānoliedz, tā ir jāciena. Kas naudu neciena, tam nāksies dzīvot bez tās," uzskata dizainere.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!