Foto: DELFI

Latviešu dizainere Kristīne Deimon (attēlā), kura šobrīd ir mātes cerībās, atklāj, ka ilgi gaidījusi, līdz beidzot tiks ieņemts mazulis, un viņai šis bijis ļoti smags periods. Šobrīd topošā māmiņa ir laimīga un sniedz padomus citām sievietēm, kā cīnīties ar strijām grūtniecības laikā, kā arī stāsta, kā mākslīgās krūtis ietekmē bērna zīdīšanu.

"Lai gan šobrīd pagājusi puse no gaidīšanas laika un smagākais vēl ir tikai priekšā, varu teikt, ka sievietei šis nav no vieglākajiem periodiem. Ir diezgan grūti - šo laiku var pat salīdzināt ar darbu, jo ļoti daudz kas jāievēro un daudz kas jāierobežo. Katrai sievietei tas viss, protams, ir individuāli," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta dizainere.

Grūtniecības laikā sievietes ķermenis mainās. Augot vēderam, tam līdzi stiepjas arī āda, tādēļ daudzu topošo māmiņu problēma ir strijas. Kristīne atklāj savu metodi, kā ar tām cīnīties.

"Bieži apmeklēju masāžas - ādas elastībai un tūskas novēršanai. Lietoju krēmus, kas mitrina ādu, bet neizslēdzu izņēmumu un saprotu, ka, ja būs, tad būs.

Cīņā pret strijām galvenais uzdevums ir uzturēt ādu ar pienācīgu mitruma daudzumu, bet tas ir diezgan individuāli - vienai sievietei strijas uzmetīsies jau sākumā, otrai nebūs vispār, bet vēl kādai pēdējā grūtniecības nedēļā tās parādīsies vairumā," stāsta Kristīne.

Jaunā dizainere ir viena no retajām Latvijas sievietēm, kura neslēpj, ka viņas krūtis ir plastikas ķirurgu darbs - tajās ievietoti implanti. Taujāta, kā mākslīgās krūtis ietekmē bērna zīdīšanu, Kristīne stāsta, ka viss ir atkarīgs no tā, cik kvalitatīvi ir veikta operācija. 

"Ar mākslīgajām krūtīm grūtniecības laikā katrai sievietei ir ļoti individuāli. Man ir pazīstamas sievietes, kurām tās pēc dzemdībām ir lieliskā stāvoklī, taču ir arī tādas, kurām noteikti nepieciešama mākslīgo krūšu profilakse. Grūtniecības laikā par tām ir īpaši jārūpējas, jāmitrina.

Runājot par bērna zīdīšanu - tas ir atkarīgs no tā, kā krūtis taisītas. Ja tās ir pareizi izveidotas, bērniņa barošanai tās nekādā ziņā netraucē. Man ir pazīstamas sievietes, kurām ir mākslīgās krūtis un viņas zīda mazuli. Es nebūšu izņēmums," saka dizainere.

Topošajai māmiņai grūtniecības laikā ir palielinājies nogurums - dienas vidū viņa dodas nosnausties. Cilvēkos Kristīne īpaši negozējas, viņa dod priekšroku mieram un nelielam cilvēku skaitam sev apkārt.

Savukārt katra mazuļa kustība puncī liek viņas sirdij starot. Dizainere savu vēderiņu iemūžinājusi arī pikantās bildēs. Kā viņa saka - tās ir atmiņas.

"Ja vien man būtu iespēja, katru nedēļu bildētos. Stāvoklī sieviete ir tikai deviņus mēnešus, un nevienai neiesaku palaist garām iespēju šos mēnešus iemūžināt. Parastas bildes mēs varam uzņemt ikdienā, bet pikantas bildes grūtniecības laikā - tā ir drosme parādīt, cik skaista tu esi bērniņa gaidīšanas laikā.

Arī es jūtos kā bumbulītis, bet zinu, ka pēc dzemdībām visu atgūšu, tāpēc neiespringstu un gaidu mazuli. Varu citām sievietēm ieteikt censties morāli tikt ar sevi galā un dot mazulim pozitīvas emocijas," saka Kristīne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!