Foto: LETA

Uzņēmējs un bijušais Latvijas premjerministrs Vilis Krištopans (attēlā) izpildījis gada sākumā sev doto solījumu un notievējis par 10 kilogramiem. Viņa panākumu atslēga – auzu putra, brokoļi un aktīva riteņbraukšana.

"Desmit kilogramus nometu pavisam vienkārši - neēdu pēc sešiem vakarā, daudz braucu ar riteni un spēlēju golfu," savu tievēšanas metodi portālam Mango atklāj Krištopans. Pazīstamais uzņēmējs vēl gada sākumā svēris 108 kilogramus, bet nu jau viņš lepojas ar 98 kilogramiem - gada sākumā viņš sev deva solījumu nomest aptuveni septiņus kilogramus, bet nu viņš ir gatavs iet vēl tālāk.

"Laikos, kad es spēlēju basketbolu, man bija 85 kilogrami. Šo svaru gan man vairs nesasniegt - esmu reālists, man jau ir 57 gadi. Taču vēl ir palicis tauku slānītis, no kura grasos atbrīvoties," savas ieceres atklāj Krištopans.

Daudz devusi attieksmes maiņa - ēdienu viņš tagad uzskatot par degvielu organismam un neļaujas gastronomiskām izvirtībām. "Latvieši diemžēl dzīvo ļoti neveselīgi, un daudziem ir problēmas ar lieko svaru.

Pareiza ēšana ir veids, kā uzlabot veselību un paildzināt savu mūžu. Es jau smejos, ka Jāņi ir svētki, kad latviešu tauta satiekas, lai kopīgi samazinātu savu mūža ilgumu, pārēdoties un pārdzeroties," ironizē uzņēmējs.

Arī Krištopanam Līgo svētkos sanācis nedaudz sagrēkot un nobaudīt rasolu un ceptu gaļu, taču, labu laiku ēdot veselīgi, viņš uzlabojis arī savu vielmaiņu, tāpēc organisms ātri ticis galā arī ar Jāņos apēstajiem kārumiem.

"Man ir ļoti uzlabojusies pašsajūta, visu varu darīt bez piepūles, jo veselīga ēšana un sports nāk tikai par labu sirds asinsvadiem. Ja agrāk ik rītu skrēju piecus kilometrus, tagad cenšos ik dienu 20 nobraukt ar riteni.

Tas man ik dienas aizņem apmēram stundu," par sajūtām pēc veselīga dzīvesveida uzsākšanas priecājas Krištopans un piekrīt teicienam, ka cilvēks mūžā apēdot desmit reizes vairāk, nekā nepieciešams, tāpēc pats vairs neaizraujas ar pārmērībām.

"No rīta ēdu auzu pārslas ar banānu un medu, bet pusdienās pagatavoju sev burkānus ar brokoļiem un kādu steika šķēli. Ar to man pilnībā pietiek visai dienai," savu ēšanas režīmu atklāj Krištopans.

Viņš pārliecināts, ka ne tikai saglabās formu, bet pat notievēs par vēl dažiem kilogramiem. "Ja es kaut ko nolemju - tā arī daru!" tā Krištopans.

Uzņēmējs, kuram nupat apritēja 57 gadi, sākot vairāk rūpēties par izskatu, atklājis arī lielisku frizēšanās metodi.

"Katru rītu pats nospodrinu savu galvu ar bārdas nazi un iesmērēju ar krēmu, lai spīd. Nu jau esmu tā piešāvies pie skūšanas, ka varētu nospodrināt galvu arī bez spoguļa palīdzības. Vispār es biju iecerējis šādā veidā ietaupīt naudu uz friziera rēķina, bet galu galā tas pats vien sanāk, jo tie skuvekļi jau arī kaut ko maksā," smejas Krištopans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!