Aizvadītajā nedēļā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) aizturētais pašmāju uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš pēc atbrīvošanas nonācis slimnīcā, kur sniedzis interviju "Rīga TV24" raidījuma "Rampas ugunis" vadītājam Andrim Kivičam.

Kivičs bija devies uz Biķernieku slimnīcu, lai noskaidrotu Krūmiņa versiju par to, kas īsti notika aizvadītajā nedēļā, kad Krūmiņš tika aizturēts, un kā viņš nonācis līdz slimnīcas palātai.

"KNAB ir pārāk vārgs un niecīgs, lai novestu līdz šādam stāvoklim. Tā ir mana dzīve – 74 gadi vairs nav 18. Bez šaubām, man ir vecās vainas. Tā slimība, kas man ir, tā ir. Kad mani ielika cietumā, tur bija diezgan vēsa telpa, palags bija auksts, un es apsaldēju to vietu, un man radās iekaisums," sūkstījās Krūmiņš.

"Aizveda mani uz cietumu, izģērba mani pliku, lika notupties, lai pārbaudītu, vai dibenā nav kādas narkotikas. Es palūdzu iedot man gāzēto ūdeni, kas bija paņemts līdzi. To nedeva," sašutis par apstākļiem apcietinājumā bija Krūmiņš.

Kamerā, kad viņš vēlējies ēst, viņam piedāvāta "kaut kāda dīvaina apgrauzta gaļa" un auksta zupa. "Man likās, augšā ir pelējums. Tas ēdiens bija neēdams. Es tādu pat sunim nedotu," stāsta uzņēmējs. Kad viņš lūdzis siltu maltīti, viņam atbildēts, ka nepienākas. Tad uzņēmējs arī pieņēmis lēmumu desmit dienas neēst, jo nav zinājis, cik ilgi tiks paturēts cietumā.

Viņš pieļāva, ka, ja būtu aizturēšanas brīdī atklājis savu veselības stāvokli, viņš tiktu ievietots slimnīcā, bet, kā smejot atzina uzņēmējs, viņš pats gribējis tikt cietumā. "Es krievu laikā biju sēdējis cietumā un gribēju redzēt, kas ir mainījies," skaidroja Krūmiņš un uzsvēra, ka aizturēšanai neesot bijis nekāda pamata.

"Es neesmu izdarījis nekādus noziegumus," sarunā ar Kiviču norādīja Krūmiņš, bet, taujāts par aizturēšanas iemesliem, Krūmiņš pieļāva, ka, iespējams, kāds iekārojot viņa īpašumus.

"Viņi atbrauca pie manis mājās, izvandīja visu manu māju, paņēma visus manus ieročus. Tagad nāk medības. Tur plēsīgi vilki un lāči. Viņi var mani saplosīt, un es nevaru atšaudīties. Paņēma manus kompjūterus, kur nekā nav iekšā," uz KNAB par mājokļa kratīšanu pukojās Krūmiņš un norādīja – ja viņam būtu pateikts, kas tiek meklēts, viņš to iedotu.

Kratīšanā konfiscētas piecas šautenes, divas pistoles un munīcija, jo šaujamieroči nav pārreģistrēti no Baltezera nama uz Siguldu, kur tagad dzīvo uzņēmējs, un, kā stāstīja pats Krūmiņš, palikušam bez ieročiem, viņam jau nācies no traka vilka slēpties mājās.

Uzņēmējs arī pauda pārliecību, ka esošais KNAB vadītājs Jaroslavs Streļčenoks vairs nekad nebūs KNAB vadītājs. "Streļčenokam ir pilnīgi aizgājis ciet širmis. Es darīšu visu, lai viņš nekur nedabūtu darbu. Mēģināšu dabūt pie sevis Baltezerā vai Siguldā par sētnieku, lai viņš par 100 eiro slauka grīdas. Es nesolu, ka to izdarīšu, bet darīšu visu," dusmojās Krūmiņš un vēlāk bilda – kad viņš atveseļosies, panāks, lai KNAB "vainīgos pieliek pie sienas un izmet ārā".

Foto: Publicitātes foto

Otrdiena, kad Krūmiņu aizturēja, tomēr bijusi arī priecīga diena viņa ģimenē – pasaulē nākusi viņa mazmazmeita. "KNAB man ļoti labi palīdzēja arestējot, lai es no priekiem, redzot savu mazmazmeitu, nenomirtu," bilda Krūmiņš, kurš vēl ģimenes jaunpienācēju nav redzējis.

Uzskaitot savus labos darbus, Krūmiņš norādīja, ka vienīgā partija, kurai viņš ziedojis, ir Ingunas Sudrabas partija "No sirds Latvijai", kā arī atklāja – viņš atbalstījis Ivetu Griguli no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS). To darīt viņam lūdzis Romāns Mežeckis, jo "viņa sieva balotējas" Eiropas Parlamenta vēlēšanās.

"Viņi man piesien klāt "zemniekus". Kad pārskaitīju naudu Grigulei, es brīdināju, ka nepārskaitīšu nevienu kapeiku ZZS, kurā ir viens no lielākajiem Latvijas zagļiem – Aivars Lembergs, tāpēc teicu, ka pārskaitīšu Grigulei uz viņas vārda, nevis "zemniekiem"," intervijā norādīja Krūmiņš.

"Vēl esmu pārskaitījis vienam idiotam, Repšem, tam lidotājam, skraidītājam pa jumtiem, gleznotājam un kas tik viņš tur nav, kurš pie manīm uz Baltezeru atbrauca divas reizes un lūdza," ziedojumu Einaram Repšem atceras Krūmiņš.

Viņš arī atklāja, ka pirms pāris dienām palīdzējis dziedātājai Lienei Greifānei, kura nesen sāka studijas Maskavā, atrast darbu – viņš sazvanījies ar Grigoriju Ļepsu, kurš solījies latviešu dziedātāju ņemt savā paspārnē.

Intervijā tika aprunāta arī grāmata, ko Krūmiņš rakstot un kuras fragments jau guva plašu rezonansi, un palātā atradās arī biogrāfijas manuskripts – tajā miljonārs rakstot par sevi, savu pirmo miljonu, pirmo reizi cietumā, sievietēm un kā viņš kļuvis par vīrieti, un citiem dzīves notikumiem.

"Atceries vienmēr, sievietes mīl ar ausīm. Ja tu esi neatlaidīgs, tev nav jābūt skaistulim. Nav neviena sieviete, ko vīrietis nevar iegūt. Vajag tikai laiku un pacietību," Kivičam sieviešu iekarošanas padomus deva Krūmiņš un atzina – viņam bijušas visskaistākās sievietes Latvijā, kādas vien ir.

"Šinī grāmatā nav melots neviens vārds," norādīja uzņēmējs. Grāmatu viņš velta mazbērniem, lai tad, kad viņiem kāds teiks ko sliktu par vectēvu, viņi "varētu iespļaut sejā" un pateikt, ka tie ir meli.

Foto: Publicitātes foto
Jau vēstīts, ka KNAB ir sācis kriminālprocesu par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā un šajā kriminālprocesā kopumā tika aizturētas četras personas, to vidū arī Jūrmalas mērs Gatis Truksnis (ZZS), savulaik ar partiju "No sirds Latvijai" saistītais Jorens Raitums un uzņēmējs Krūmiņš. Kā vēstīja TV3 raidījums "Nekā personīga", ceturtā aizturētā persona šajā kriminālprocesā esot SIA "Blaizer-AG" valdes priekšsēdētājs Anrī Kursītis.

Saistībā ar citu kriminālprocesu no amata atstādināta Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas priekšsēdētāja Aija Orniņa. Orniņa apliecināja, ka KNAB viņai inkriminē neizpaužamu ziņu izpaušanu un "piedāvājuma pieņemšanu" no Krūmiņa. Viņa gan apgalvoja, ka konkrētais process nav saistīts ar kriminālprocesu par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā, kurā aizturēts Krūmiņš un Truksnis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!