Foto: F64

Pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina tikšanās ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli, kuras laikā Putins raksturoja panku akciju Pussy Riot kā antisemītisku, sabiedrības dāma Ksenija Sobčaka (attēlā) nekavējās ar ironisku komentāru izteikšanu.

"No tā, ko noklausījos: par ko Putins tā uztraucas? Ja tā padomā, katrā baznīcā karājas ebreja izbāzenis," savās pārdomās Ksenija dalījās sociālajā tīklā Twitter

Putins, sarunājoties ar Merkeli, pieminēja meiteņu grupas izdarības baznīcā, tomēr kā notikušā incidenta gadu nosauca 2008. gadu, kas neatbilst patiesībai.

Putins arī izteicās visnotaļ dīvaini: "Lūk, kancleres kundze pieminēja meitenes, kuras ir cietumā baznīcā sarīkotā incidenta dēļ. Bet - vai viņa zina, ka viena no viņām piekāra ebreja lelli un paziņoja, ka Maskavu no šādiem cilvēkiem vajag atbrīvot?"

Tik kļūdainu izteicienu Putins atļāvās paust kādā Pēterburgā notikušā konferencē par antisemītismu.

Krievijas prezidents kļūdījās ne tikai attiecībā uz pasaules ievērību guvušās akcijas detaļām (karājās nevis izbāzeņi, bet dzīvi cilvēki), bet arī pilnīgi pārprata tās būtību, jo kampaņa bija vērsta tieši pret sabiedrības ksenofobiskajām tendencēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!