Foto: Privātais arhīvs

Šova Latvijas princese fināliste Sanita Kubliņa (attēlā kopā ar ģimeni), kura pēc dēliņa Dominika piedzimšanas devās bērniņa kopšanas atvaļinājumā, nesen atkal atgriezusies savā darba vietā – finanšu sfērā.

"Dodoties dekrētā, es ne mirkli pat nepieļāvu domu, ka neatgriezīšos darbā. Es vienmēr esmu strādājusi, un man patīk un interesē tas, ar ko nodarbojos, tādēļ atgriešanās bija tikai loģiska. Savu darbu vienmēr izdaru ar 100% atdevi.

Nepiekrītu uzskatam, ka ģimenē jāpelna tikai vīrietim. Man patīk cīnīties pašai, turklāt budžets mūsu ģimenē ir viens, tādēļ mana alga lieti noder," sarunā DELFI Izklaide stāsta Kubliņa.

Šova Latvijas princese fināliste stāsta, ka pusotru gadu ilgajā bērna kopšanas atvaļinājumā sapratusi, ka ļoti vērtīgi būtu, ja laiks, ko pavada mājās kopā ar bērniņu, māmiņām būtu garāks, taču, ja sieviete vēlas atgriezties darbā, situācija un likumdošana ir tāda, kāda ir.

Vaicāts, vai nav skumji būt visu dienu šķirtai no dēliņa, Sanita paskaidro, ka novērtē katru brīdi, ko izdodas pavadīt kopā ar savu mazo puisēnu. Turklāt, atgriežoties darbā, viņa arī parūpējusies par to, lai Dominiks būtu drošās rokās.

"Manuprāt, laiks, ko pavadu kopā ar dēliņu, šobrīd ir produktīvāks un tiek izbaudīts pēc iespējas vairāk.

Man ir paveicies, ka mamma un māsa var pieskatīt Dominiku. Es viņām ļoti uzticos, tāpēc mana ir sirds mierīga un ar pilnu atdevi varu koncentrēties darbam, kad neesmu mājās. Grūti pateikt, kādas, atsākot strādāt, būtu sajūtas, ja manu bērnu pieskatītu kāda aukle vai cits cilvēks. 

Ne visiem tik vienkārši uzticos, bet, zinot, ka mazais ir kopā ar manu mammu vai māsu, zinu, ka dēliņš ir drošībā," saka Sanita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!