Foto: DELFI
Otrdien, 23. jūlijā, kārtējā diskusija un viedokļu apmaiņa notikusi sociālajos tīklos. Šoreiz tam par iemeslu bija dejotājas Aleksandras Kurusovas (attēlā) ieraksts, ka viņa ir pārsteigta par to, ko nācies redzēt uz ielas - kāda sieviete ļoti nelaipni izturējusies pret krievu tautības tūristiem.

"Divi krievu izcelsmes puiši - tūristi, kopti, labi ģērbti, inteliģenti (no malas spriežot), prasa latviešu sievietei: "Izvinite, pozhalujsta, a gde zdesj po blizosti mozhno najti torgovij centr?"

Sieviete, pilnīgi ignorējot, paiet garām ar nicinošu un dusmīgu sejas izteiksmi, vispār nepievēršot viņiem nekādu uzmanību, un tad kaut ko nomurmina sev zem deguna...

Gribas vienkārši teikt - Ребята, давайте жить дружнo! (Кот Леопольд), jo mēs visi uz šīs planētas tomēr esam no dzimšanas līdztiesīgi cilvēki," savās pārdomās sociālajā tīklā Facebook dalījās Aleksandra.

Pirmais savu viedokli paust steidza žurnālists Mainots Vecvagars, kurš Kurusovai atgādināja, ka katrā tautībā ir dažādi cilvēki un tā ir elementāra pieklājība, kura būtu jāieaudzina jau bērnībā.

Savukārt pirmās Latvijas "radiogeišas" Ievas Adamss bijušais mīļotais vīrietis - uzņēmējs Valdis Dalbiņš - neslēpa prieku par sievietes rīcību, piemetinot, ka beidzot esam sākuši mācīties no igauņiem.

Dalbiņš piekrīt arī kādam citam ieraksta komentētājam, ka viņam nav problēmu sazināties ar krievu tūristiem, taču vietējiem krievu tautības cilvēkiem, kuri nerunā latviešu mēlē, viņš principa pēc neatbild krievu valodā.

"Valt, bet ar mani tu taču runāsi, ja es tev pajautāšu, kā tev klājas, vai ne?! Es arī esmu krievu izcelsmes Latvijas pilsone, kurai ir daudz vairāk latviešu draugu, nekā krievu. Un man pilnīgi nav nekāds starpības, kas tu esi pēc izcelsmes - krievs, latvietis, afrikānis vai ķīnietis! Mani uztrauc pats cilvēks!" uz Valta izteikumiem atbildēja Aleksandra.

Garajā diskusijā iesaistījās vairāki cilvēki, taču kopsaucējs tā arī netika rasts, jo katrs centās pastāvēt uz savu viedokli. Par šo tēmu savs viedoklis bija arī dziedātājam un labam Kurusovas draugam Laurim Reinikam.

"Atbildēt kaut ko vienmēr var, kaut vai pateikt, ka es nerunāju krieviski vai nesaprotu. Elementārā pieklājība... Iemesli, kāpēc viņa tā reaģēja, var būt dažādi. Iespējams, Amerikas latviete vai mazums (lai gan viņa būtu gana pieklājīga un pateiktu, ka nesaprot).

Bet ir jau tie trakie nacionālisti, kas nemaz nemēģina iedziļināties vai saprast. Un smadzenes jau nepārstādīsi. Labi, ka mēs tādi forši, vispirms noskaidrojam un adekvāti/pieklājīgi reaģējam," prātoja Reiniks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!