Foto: Privātais arhīvs
Pasaulē arvien populārāki kļūst netradicionāli naudas pelnīšanas veidi, kas cilvēkus aicina iesaistīties dažādās shēmās, solot vieglu peļņu, ieguldot salīdzinoši nelielus resursus.

Par vienas no šo programmu klientu vervētāju upuriem kļuvusi arī dejotāja Aleksandra Kurusova (attēlā), kura ir pārsteigta par klajo neprofesionalitāti, ar ko saskārusies, un šajā notikumā dalījusies arī ar saviem Facebook profila sekotājiem.

"Pirms pāris dienām mani pamatīgi pārsteidza un samulsināja kāds telefona zvans. Zvanītājs sevi nodēvēja par Mārtiņu, aizbildinoties, ka manu numuru viņam iedevusi kāda mana laba paziņa, kas gan vēlējusies palikt anonīma. Neraugoties uz šo faktu, kas mani patiesi izbrīnīja, jo, ja jau paziņa tik laba, tad kāpēc nerunā ar mani pati, sarunu tomēr nepārtraucu.

Puisis runāja ļoti nesakarīgi, nespējot kārtīgi savirknēt kopā teikumus, un no uztraukuma pat stostījās. Tomēr beigu beigās sapratu, ka man zvana no kādas finanšu kompānijas, kas piedāvā iesaistīties jaunā naudas pelnīšanas programmā," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Kurusova.

"Uz iepazīšanās prezentāciju, uz kuru tiku aicināta, gan aizgājusi neesmu, bet, cik noprotu, šī kompānija ir izdevīga cilvēkiem, kas bieži ceļo, piedāvājot ievērojamas atlaides biļetēm.

Tomēr īstas skaidrības par šo projektu man no neveiksmīgā zvana tā arī nav, vien pieņemu, ka tā darbības princips ir aizdomīgi līdzīgs ierastajām "piramīdu" programmām, jo vajadzīga iestāšanās iemaksa," spriež dejotāja.

Kurusova pauž arī pārsteigumu, ka, neraugoties uz programmas aizdomīgumu, tajā iesaistījušies vairāki dejotājas paziņas, kas pie Kurusovas veiktā ieraksta feiksbukā iesaistījušies kaismīgā diskusijā par programmas godīgumu.

Par kvēlāko programmas aizstāvi sevi nostādījusi pazīstamā dziedātāja LieneCandy, kura, kā zināms, bieži vien apmeklē Ameriku, tādēļ ievērojamās atlaides aviobiļetēm dziedātājai arī varētu izrādīties noderīgas.

"Nez vai par nelegālu "piramīdas" biznesu tam dotu Obamas apbalvojumu, vai arī Ryaner, Ernest and Yang, American Airline un citas lielas firmas sadarbotos ar šo kompāniju. (Visticamāk, Liene domājusi kompānijas Ryanair, Ernst & Young un American Airlines. - Red. piez.)

Nez vai viens no lielākajiem televīzijas kanāliem NBC intervētu firmas pārstāvjus par veiksmīgo biznesu, ja tas būtu kaut kas aizliegts vai pretlikumīgs.

Diez vai firma Rovia šogad saņemtu 99% apmierinošu klientu balsojumu, ja ceļojumi neizdotos utt. Tā varētu turpināt un turpināt. Problēma ir tajā, ka kaut kādi cilvēki sarunā muļķības un bojā firmas tēlu. Taču, lai pārliecinātos par to, ka tā nav "piramīda" vai kas aizliegts, var, mierīgi atnākot uz prezentāciju.

Neviens aiz matiem nav vilkts, neviens nav jāpiespiež, nevienam galvu nerauj nost par to, ka tev šī ideja varbūt nepatīk. Jānāk tikai ar pozitīvu prātu un smaidu, jāpaklausās un pašam arī jāizlemj. Tie, kuri nav bijuši uz prezentāciju, tiem nav ne jausmas, par ko tas ir," pārliecināti stāsta LieneCandy.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!