Foto: Kadrs no video

Šonedēļ radio BOOM FM šovā Suņu būda studijā pie Nacionālā teātra aktiera Artusa Kaimiņa viesojās pētnieciskais žurnālists un daudzu grāmatu autors Lato Lapsa (attēlā), un, kā jau tas bija gaidāms, raidījuma laikā izskanēja vairākas sulīgas frāzes, kurās skarbi vārdi tika veltīti arī Valsts prezidentam Andrim Bērziņam.

Raidījuma sākumā Lato tika iztaujāts par viņa nodarbošanos, hobijiem, grāmatu rakstīšanu, aizraušanos ar kaķiem un citām lietām, un jau pirmajās Suņu būdas minūtēs Kaimiņš savu viesi centās izprovocēt ar apgalvojumiem, ka viņš esot divkosīgs un korumpēts melis.

Turpinājumā Kaimiņš pievērsās politikai un lūdza Lapsas komentāru par dažādām sabiedrībā aktuāliem jautājumiem, kas skar Latvijas valsts iekārtu, vadību un lēmumu pieņemšanu. "Mēs dzīvojam maucīgā un nejēdzīgā valstī," savu nostāju par šo tematu pauda žurnālists.

Tāpat Lapsa neslēpa, ka Saeima esot pilna ar idiotiem, kas lien amatos, kuros viņiem nevajadzētu strādāt, bet īpaši skarbs žurnālists bija savos izteikumos par ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru, kuru Lato nodēvēja par lupatu.

Savukārt taujāts, kurš Latvijas politikā ir vislielākais kretīns, Lapsa nespēja nosaukt vienu konkrētu cilvēku, bet uz Artusa jautājumu, vai Valsts prezidents Andris Bērziņš ir kretīns, žurnālists atbildēja ar pārliecinošu "jā".

"Bērziņa kungs ielīda amatā, uz ko viņam nebija nekādu talantu, nekādu spēju," savos spriedumos lakonisks bija žurnālists.

Tie, kas regulāri seko līdzi notikumiem Suņu būdā, noteikti ir pamanījuši, ka īpaši mīļas un sirdij tuvas tēmas Kaimiņam ir geji un nauda, un arī raidījums, kurā piedalījās Lato, nebija izņēmums - Artuss žurnālistam apvaicājās ne tikai par viņa seksuālo orientāciju, bet arī ikmēneša ieņēmumiem.

Lai lauztu Artusa pieņēmumu, ka Lapsa par naudu ir gatavs kādam izdabāt un veidot publikācijas kāda konkrēta cilvēka interesēs, Lato piedāvāja Artusam desmit eiro par to, lai viņš sev dibenā iebāž pudeli, bet vēlāk summa tika palielināta līdz tūkstoš eiro.

Tiesa, aktieris apgalvoja, ka viņš par naudu savā dupsītī svešķermeņus nebāžot, uz ko žurnālists atbildēja, ka arī viņa veidotajā portālā Pietiek.com par samaksu netiekot publicēti kāda politiķa vai amatpersonas pasūtīti raksti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!