Foto: Reuters/Scanpix

Kompānija Google Inc. iepazīstina ar gadskārtējo 2014. meklēšanas gada pārskatu Year in Search, atklājot populārāko latviešu un ārzemju slavenību vārdu meklējumu topu Latvijā.

Šī gada tops atklāj visai interesantu tendenci - visvairāk Latvijas iedzīvotāji meklējuši informāciju par nelaiķiem, nelaimē nonākušiem cilvēkiem vai dīvaiņiem.

2014. gada tops ir sekojošs: 1) Жанна Фриске, 2) Conchita Wurst, 3) Robin Williams, 4) Margarita Stāraste, 5) Inese Jurjāne, 6) Niks Matvejevs, 7) Jennifer Lawrence, 8) Uldis Stelmakers, 9) Klāvs Bedrītis, 10) Dwayne Johnson.

Kā zināms, lielākā daļa no meklētajiem cilvēkiem ir miruši - Robins Viljamss, Margarita Stāraste, Inese Jurjāne un Uldis Stelmakers, Niks Matvejevs un Klāvs Bedrītis.

2014. gadā miruši arī Filips Seimūrs Hofmans, Gabriels Garsija Markess, Vera Singajevska, Andris Grūtups, Normunds Naumanis, Uģis Rūķītis un Viktors Tihonovs, taču par šiem cilvēkiem interese ir nedaudz mazāka.

Kas attiecas uz topa līderi - krievu dziedātāju Žannu Friski - vairums interneta lietotāju acīmredzot vēlējās apskatīties uz viņas vēža novārdzināto ķermeni.

Končita Vursta (attēlā) Latvijas iedzīvotājus noteikti ieinteresējusi savas bārdainības dēļ, Dženifera Lourensa - nopludināto kailfoto dēļ (lai gan vienlaikus bija pieejamas vismaz 100 slavenību privātās kailbildes), bet Dveins Džonsons latviešiem acīmredzot vienkārši patīk.

Google Year in Search 2014 apvieno cilvēkus, tēmas un vietas, kuras piesaistīja uzmanību šajā gadā, izpētot vairāk nekā triljonu meklēšanas vaicājumu, ko Google saņem katru gadu. Atskaite tiek gatavota 14. reizi, agrāk tā tika dēvēta par Zeitgeist.

Google Year in Search rīkus nav iespējams izmantot atsevišķu lietotāju identificēšanai, jo kompānija balstāmies uz anonīmu, apkopotu uzskaiti, cik bieži noteikti meklēšanas vaicājumi parādās laika gaitā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!