Foto: DELFI

Pirms trim gadiem par Rīgas modes nedēļas sensāciju kļuva nepilngadīgs puisis Jaroslavs Barišņikovs (attēlā), kurš, prasmīgi izmantojot iegūto atpazīstamību, kļuvis par pastāvīgu galvaspilsētas modes dzīves sastāvdaļu.

Šobrīd Jaroslavs darbojas kā modelis, modes blogeris un modeļu aģentūras Dandy pārstāvis un nekautrējas provocēt viegli ietekmējamo Latvijas sabiedrību.

Vislielāko satraukumu allaž radījis Jaroslava androgīnais izskats, kā arī atklātība, runājot, piemēram, par kāju skūšanu, matu krāsošanu (Jaroslavs jau sen esot aizmirsis, kāda ir viņa dabiskā matu krāsa) un visai ekstrēmo diētu - caureju.

Tiesa, sabiedrība satraucas arī par to, ka kādu dienu Jaroslavs var kļūt par sievieti, ja vien sekos bēdīgi slavenā cita androgīnā modeļa Andreja Pedžiča pēdās, kurš rotaļās ar dzimumiem ir aizspēlējies visai tālu.

Taču pagaidām Jaroslavs vēl ir puisītis, kurš Latvijas mērogiem ir tik interesants, ka par viņu uzņemta dokumentālā filma ar nosaukumu Androgīns.

"Tā ir mana dzīve, bļāviens, un man ir pie dirsas, ko citi domā. Es viņu izdzīvoju priekš sevis, nevis priekš kāda cita," filmā ļoti spēcīgu atziņu pauž galvenais varonis, kurš 8. augustā svin savu 20. dzimšanas dienu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!