Foto: DELFI

Bijusī TV darbone Anna Lieckalniņa (attēlā), kura tagad praktizē kā Ēriksona terapijas konsultante, dod labus padomus un dalās pieredzē par to, kā drūmajos rudens vakaros neieslīgt depresijā, īpaši, ja cilvēks dzīvo viens.

"Patiesībā vieni mēs neesam nekad. Mums apkārt ir cilvēki - draugi, vecāki, brāļi, māsas. Te drīzāk ir jārunā par apzinātu vai neapzinātu izvēli - justies pamestam, pieņemot upura lomu, vai tomēr saņemt šo atbalstu un mīlestību no sev tuvajiem.

Arī garajos rudens vakaros, kad paliekam vieni, - arī tad mums ir iespēja sevi palutināt pašiem: paskatīties labu filmu, izlasīt labu grāmatu vai vienkārši iedzert glāzi laba vīna," DELFI Izklaides lasītājiem vērtīgus padomus dod Lieckalniņa.

Viņai pašai ir vesels klāsts aktivitāšu, kas lieti noder rudens nomāktības kliedēšanai.

"Man palīdz regulāras sporta nodarbības trenažieru zālē, kā arī mācības, kas dod iespēju visu laiku uzzināt ko jaunu un rada manā dzīvē dinamiku. Garajos un tumšajos mēnešos atjaunoties ļoti palīdz pirts un ledains ūdens vai lēkšana āliņģī," idejas garastāvokļa uzlabošanai atklāj konsultante.

Viņa iesaka nebaidīties iesaistīties sev jaunās aktivitātēs un ļauties avantūrām. "Nesen ar trīs tīņiem izbraucām ar kartingiem. Lieliski! Sen aizmirstas emocijas, adrenalīns - kurš būs pirmais?  Apdzīšu vai tomēr neizdosies?

Un beigu beigās tas ir viss, kas liek man smieties un gūt pozitīvas emocijas. Tāda ir mana recepte - ieklausīties sevī un ļauties," pieredzē dalās Lieckalniņa. Viņa atklāj, ka dzīve pati no sevis neizkrāšņosies - katram pašam jāpieliek zināmas pūles, lai savu tumšo rudeni padarītu krāsaināku.

"Pagājušajā gadā pēc draugu lūguma radošā apvienība 3 āboli garajos un tumšajos ziemas mēnešos organizēja vienas dienas atpūtas braucienus pa Latviju. Sajūta dalībniekiem bija kā pēc vienas nedēļas atvaļinājuma.

Tā ka, ja ir vēlēšanās, varam piedāvāt lielisku laika pavadīšanas veidu draugu pulkā," palīdzību cīņā pret rudens drūmumu piedāvā Lieckalniņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!