Foto: DELFI

17. jūlijā aprit trīs gadi, kopš bijusī televīzijas raidījumu seja Liene Zostiņa (attēlā) kļuvusi par Lieni Bērziņu un iestūrējusi laulības ostā, apprecoties ar Kasparu. Šobrīd viņa ir bērniņa gaidībās un gadadienā viņa savam vīram sola to pašu, ko pirms trīs gadiem apsolīja Dieva priekšā.

"Iemīlēšanās sajūta attiecībās ne vienmēr saglabājas. Tā mēdz arī pazust mirkļos, kad mēģini otrā ieraudzīt kaut ko citu - kad mēģini viņu izmainīt. Lai atkal un atkal iemīlētos no jauna, nevajag gaidīt to, kā nav, bet ņemt pretī un izbaudīt to, kas ir.

Visvienkāršāk atkal no jauna iemīlēties ir brīžos, kad izdodas piedzīvot un atkārtot kādas jau bijušas un saviļņojošas emocijas," savās pārdomās ar DELFI Izklaidi dalās Liene.

Dzīvojot kopā ilgu laiku, nenoliedzami attiecībās mēdz iezagties rutīna. Liene uzskata, ka no tās nevajag censties bēgt vai izvairīties. Tā, viņasprāt, ir "neiespējamā misija".

"Ar rutīnu ir jāmāk sadzīvot. Gluži tāpat kā ar darbu. Ir taču dienas, kad apnīk darīt vienu un to pašu, bet nav citu variantu - ir jādara. Beigu beigās taču vienalga ir gandarījums par paveikto," uzskata topošā māmiņa.

Laulības ar savu mīļoti cilvēku, kā atklāj Liene, ir stikla kalna virsotne, kurā, divi cilvēki kopā uzkāpjot, pierāda viens otram savu uzticību, paļāvību, cieņu un mīlestību.

"Dzīvošana bez oficiāli reģistrētām attiecībām nav nekas nosodāms. Nepārmetu un nenosodu tos, kas neprecas, bet tajā pašā laikā arī nesaprotu, jo, manuprāt, ja ir pa īstam, tad ir jāprecas. Ja nav - jāšķiras.

Laulība ir lielisks veids, kā atgādināt sev, ka dzīvē esi uzņēmies atbildību par kādu, kuram esi svarīgs, nevis vienkārši pagriezies un aizej, iecērt kāju grīdā, izvēloties vieglāko ceļu un uzstādi ultimātu.

Ir jāmeklē risinājumi, ja vajag, jāpiekāpjas. Ja nepieciešams, jācīnās par sevi. Laulība ir attiecības, kurās atļaujies vairāk, jo zini, ka ir kaut kas stiprāks, kas jūs tur kopā. Man šī sajūta patīk," stāsta Liene.

Bijusī TV seja no visas sirds tic, ka viņai ir izdevies sastapt savu īsto cilvēku, ar kuru kopā nodzīvot mūžu.

"Es ticu, ka man izdosies, ja ne, tad būšu darījusi kaut ko nepareizi. Lai to varētu sasniegt, vienmēr prātā paturu savas vecmāmiņas sacīto - vīram ir jālutina sieva, bet sievai jādara viss, lai vīram vienmēr gribētos atgriezties mājās. Tad arī būs līdz galam," rezumā Liene.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!