Foto: Privātais arhīvs

Ceturtdienas, 21. marta, rītā Jurģis Liepnieks (attēlā) savus sekotājus Twitter sociālajā tīklā informēja, ka viņš ir zaudējis žurnāla Playboy galvenā redaktora amatu un jau sācis "vākt mantiņas", lai darba vietu atstātu.

"Nu ja, tātad - Šķēles ieceltā Dienas mediju vadība paziņojusi, ka mani jāatlaiž no Playboy. Iemesls oficiāli netiek minēts. (..) Paldies liels Ingai Gorbunovai, Dienas žurnāliem un Playboy kolēģiem. Bija ļoti patīkami, interesanti un auglīgi. Jūs esat lieliski," ceturtdienas rītā vīteroja Liepnieks.

Par atlaišanas iemesliem Liepnieks, kurš darbu Playboy sāka tikai gada sākumā, runā izvairīgi, vien publiski norādījis, ka "stāsts ir garāks, tur vēl citu "ekstru" netrūkst", par kurām viņš pastāstīšot brīvākā brīdī, jo "tagad jāvāc mantiņas".

Viņa sekotāji spriež, ka Liepnieka atlaišanai, iespējams, ir kāds sakars ar viņa trešdienas vakarā publicētajiem ierakstiem par Andri Šķēli un viņa laulāto draudzeni Kristiānu Lībani-Šķēli.

"Sviests! Ja tas, ko es te dzirdu, ir taisnība - Andrim Šķēlem vajadzēja precēt nevainīgu jaunavu, nevis Kristiānu. Ir tādi džeki, kas tev pat pēc desmit gadiem nevar piedod, ka tu esi gulējis ar viņa sievu, pat ja tas noticis pirms viņiem," vēstīja Liepnieks, un uz šo paziņojumu reaģēja arī reklāmas guru Ēriks Stendzenieks, mīklaini norādot, ka "kāds ir neiedomājams lohs".

Liepnieks arī publicējis attēlu ar vēstuli, kuru viņš, kā liecina datums, saņēmis janvārī, pēc tam, "kad Šķēle pieprasīja, lai parakstu atlūgumu bez datuma".

To, ka darba attiecības ar Liepnieku pārtrauktas, apstiprina arī SIA Dienas žurnāli: "Darba attiecību pārbaudes laikā ir nolemts pārtraukt sadarbību ar žurnāla Playboy galveno redaktoru Jurģi Liepnieku. Ievērojot vienošanos, izdevniecība nekomentēs attiecību pārtraukšanas iemeslus."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!