Foto: LETA

Skandalozais amerikāņu bokseris Maiks Taisons (attēlā), kurš aizvadītā gada vasaras sākumā zaudēja savu četrus gadus veco meitiņu, atzinis, ka tieši bērna nāve likusi viņam pārvērtēt savu dzīvi un mainīt to līdz nepazīšanai, kādā nesenā intervijā atzinis pats sportists.

Sarunā ar interneta izdevumu Details.com viens no pasaulē populārākajiem bokseriem atklāti stāstījis, ka savulaik bijis pārlieku egoistisks, kas arī bijusi tā īpašība, kas radījusi lielāko daļu viņa pagātnes problēmu.

"Pirmais manas dzīves posms bija pārsātināts ar egoismu, kad biju pārņemts ar sevi un cilvēku, kuri to nemaz nebija pelnījuši, apdāvināšanu. Tagad man ir 44 gadi, un es saprotu, ka visu savu sasodīto dzīvi esmu iztērējis velti," atzinis Taisons un atklājis, ka turpmāko dzīvi nolēmis veltīt labdarībai un palīdzēt tiem, kuriem tas ir nepieciešams.

"Es apzinos, ka esmu cūka, un zinu, ka man nemaz šeit nevajadzētu būt. Man vajadzēja sēdēt cietumā par slepkavību vai būt mirušam, slimot ar AIDS vai tamlīdzīgi," paškritiski savu vērtību apzinājies bijušais pasaules smagsvara čempions boksā, bet paudis apņēmību mainīt savu dzīvi.

"Es jutu, ka mirstu. Man bija lielas skumjas, kad nelaimes gadījumā gāja bojā mana mazā meitiņa. Es nevēlējos vairāk dzīvot, un man bija jāmaina visa sava dzīve. Es vēlējos izmainīt visu, kas man sevī nepatika," stāstījis bokseris.

"Jau astoņus mēnešus esmu zvērināts veģetārietis. Esmu atmetis smēķēšanu, un man vairs nav problēmu ar narkotikām," apgalvojis sportists un atzinies, ka savulaik, lai mazinātu cīņu laikā gūto traumu sekas, bieži smēķējis marihuānu.

"Tā es cīnījos ar savām fiziskajām un psiholoģiskajām traumām un savu sasodīto ego. Tolaik es ticēju, ka tas ir visu manu problēmu un bojātās psihes risinājums - narkotiku lietošana un vājprātīgs dzīvesveids," atzinis Taisons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!