Foto: Privātais arhīvs
Administratīvā rajona tiesa Liepājā tiesneses S.Blūmas sastāvā piektdien apmierinājusi multimākslinieka Kaspara Blūma-Blūmaņa (Kašera) un viņa mīļotā vīrieša Jāņa Miņina prasību atzīt viņu attiecības par ģimenes attiecībām.

Kaspars un Jānis, kuri 2021. gada vasarā apprecējās Dānijā, bet šī laulība nav juridiski atzīta Latvijā, piektdien tiesā Liepājā tika atzīti par ģimeni.

Tiesa konstatēja, ka attiecības starp puišiem ir atzīstamas par ģimenes attiecībām Latvijas Republikas Satversmes 110. panta izpratnē.

"Šī ir ļoti būtiska uzvara mūsu ģimenei! Es ļoti ceru, ka nākamām paaudzēm nebūs jāstājas valsts, tiesas priekšā, kas nospriestu, atzītu, akceptētu, ko drīkstam mīlēt, ar ko drīkstam vai nedrīkstam veidot ģimeni," tiesas spriedumu komentē Kašers. Puiši arīdzan saka lielu paldies advokātam Matīsam Šķiņķim.

Kašers portālam "Delfi" atzina, ka viss process aizņēmis vairākus mēnešus, bijis ļoti jāpamato, kāpēc mīlētājem ir svarīgi, lai viņu attiecības atzītas par ģimenes modeli. Taču pati tiesas sēde pagājusi "uz pozitīvas nots" un bez starpgadījumiem.

Satversmes 110. panta pirmais teikums nosaka: "Valsts aizsargā un atbalsta laulību – savienību starp vīrieti un sievieti, ģimeni, vecāku un bērna tiesības." Latvijā jau vairāki pāri tiesu ceļā izcīnījuši atzinumu, ka viņu attiecības atzīstamas par ģimenes attiecībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!