Foto: DELFI
Decembrī Latviju pāršalca traģiska vēsts par uzņēmēja Valērija Maligina nāvi 52 gadu vecumā. Līdz ar skumjo ziņu sabiedrības uzmanības starmešu gaismā nonāca arī viņa sieva Elīna Maligina, kura neilgi pirms vīra aiziešanas mūžībā bija atgriezusies viņa namā.

"Es varu pateikt tikai to, ka dzīves pēdējās dienās Valērijs bija laimīgs. Lai kā tas izskatījās no malas, lai ko arī rakstītu prese, es to skaidri zinu. Jā, mēs pašķīrāmies, tā dzīvē gadās, tomēr notika brīnums – tikām pāri visiem kašķiem, un mums atkal viss bija labi. Pēc ilgiem laikiem bija iestājies miers, bijām gatavi sākt jaunu, skaistu, pilnvērtīgu kopdzīvi. Skatījāmies tikai uz priekšu," žurnālam "Privātā Dzīve" pēc smagā zaudējuma atzinusi Elīna.

Maligina bēru dienā nepamanīts nepalika fakts, ka māksliniece tikai neilgu brīdi uzkavējās Rīgas Svētā Erceņģeļa Mihaila pareizticīgo baznīcā, kur notika atvadas no mūžībā aizgājušā uzņēmēja, un viņas arī nebija starp pavadītājiem, kad zārku iznesa no baznīcas. Arī Asaru kapos, kur Maligins tika guldīts zemes klēpī, uzņēmēja sievas nebija.

Kā viņa atklājusi žurnālam "Privātā Dzīve", viņu neviens nav informējis par apbedīšanas ceremonijas norisi.

"Attiecību ar Valērija ģimeni man nav no brīža, kopš viņš ir miris. Man ir neizsakāmi skumji, un es ārkārtīgi pārdzīvoju par to. Godīgi sakot, šī visa dēļ jūtos arī ne īpaši droši," atzinusi Maligina.

Uz izskanējušajiem spriedelējumiem, ka Maligina ģimene varētu viņu vainot notikušajā traģēdijā, Elīna atbildējusi tieši: "Es ne pie kā neesmu vainīga, jo zinu, kas patiesībā notika. Es ceru, arī viņi zina."

Māksliniece atzinusi, ka viņa un Maligins bijis "Latvijas trakākais pāris" un viņu dzīvei pievērsta pastiprināta uzmanība, bet tagad Elīna aicinājusi atcerēties, ka "pāri visam bija mīlestība", un mudinājusi cilvēkus vairāk laika veltīt mīļajiem, nevis kašķiem.

Jau vēstīts, ka Maligins neilgi pirms nāves bija salabis ar sievu, kura pēc vairāku mēnešu prombūtnes un dzīves Austrijā bija atgriezusies Maligina Jūrmalas privātmājā. Neilgi pēc "Olainfarm" vadītāja nāves viņa atraitne tika atbrīvota no farmācijas uzņēmumu "Silvanols" un "Longgo" valdes priekšsēdētājas amatiem.

Par to, ka miljonārs Valērijs Maligins un Dailes teātra aktrise, māksliniece Elīna Dzelme uzsākuši attiecības, kļuva zināms jau 2015. gada pavasarī, un kopš tā laika uzņēmējs un viņa mīļotā patiesi kļuva par vienu no dedzīgāk apspriestajiem pārīšiem Latvijā.

Foto: LETA
Abi kopā baudīja mākslu, devās ceļojumos, bet pērnā gada vasarā, atzīmējot Elīnas 30. dzimšanas dienu, Maligins savā Jūrmalas īpašumā sarīkoja "bomžu ballīti", uz kuru, neraksturīgi sabiedrībā zināmiem cilvēkiem, bija lūgti arī preses pārstāvji un par kuru viedoklis bija gandrīz visiem.
Pērnā gada rudenī Maligins un Elīna pārsteidza visus ar savu tēlu labdarības ballē, kuru uzņēmējs apmeklēja kā Marija Antuanete, bet viņa mīļotā dižojās ar Ādolfa Hitlera ūsiņām, un drīz vien jau Latviju pāršalca priekpilna vēsts – abi apprecējušies un sieva pēc kāzām pieņēmusi vīra uzvārdu. Nepilnu gadu pēc kāzām Elīna paziņoja par šķiršanos, bet vēlāk tapa zināms, ka abi salabuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!