Foto: F64

Bijušais premjerministrs, uzņēmējs un dzīves baudītājs Māris Gailis jau gandrīz 40 gadus ir precējies ar vienu no veiksmīgākajām latviešu arhitektēm Zaigu Gaili (abi kopā attēlā), bet kādā intervijā Gailis atklājis, ka tā nav viņa pirmā laulība.

Lai gan daudziem šķiet, ka laulība ar arhitekti ir Gaiļa pirmā oficiālā savienība, 19 gadu vecumā viņš jau vienreiz ir bijis precējies - par viņa pirmo sievu kļuvusi kāda vēl pilngadību nesasniegusi meitene.

"Jā, man pirms Zaigas bija divu nedēļu laulība. (..) Mēs draudzējāmies, pārgulējām, izšķīrāmies un sveiki. Izrādījās, ka viņa ir stāvoklī. Varēja jau, protams, visādi, bet mana labestīgā mamma... Un meitenes tēvs teica, ka, ja neprecēšu, tad iešu cietumā par mazgadīgās pavešanu," intervijā žurnālam Lilit atklājis Gailis.

Abi apprecējušies, bet divas nedēļas pēc kāzām jaunais vīrs paņemts armijā. "Kad es atgriezos, jau bija skaidrs, ka tur vairs nav nekāda laulība. Dažus mēnešus vēl padzīvojām un tad šķīrāmies. Pilnīgi cits cilvēks nekā es. Smuka, tāda seksīga meičiņa, bet atšķirīga. Toties mums ir ļoti jauka meita, kurai nu jau ir pieci bērni," priecājies Gailis.

Tāpat politiķis pastāstījis par divām lielām krīzēm, ko viņš un Zaiga piedzīvojuši savas ilgās laulības laikā.

"Viena bija krīze, kad es patiešām aizgāju prom, es aizgāju pie citas sievietes un nodzīvoju pie viņas trīs nedēļas. Pietika. Es jutu, ka tomēr tas nav īsti," atklāts bijis Gailis.

Otra lielā krīze bijusi tad, kad Zaiga iemīlējusies citā vīrietī, tomēr viņa no mājām nav aizgājusi, lai gan gribējusi šķirties un radīt bērnus jaunajā savienībā.

"Kurš no mums bija pirmais, vairs neatceros, un tam vairs nav nekādas nozīmes. Bet toreiz, protams, es baigi pārdzīvoju. Raudāju," žurnālam Lilit stāstījis uzņēmējs, kā arī paskaidrojis, kādēļ, neraugoties uz visām krīzēm, palicis kopā ar sievu.

Tāpat grūti gājis arī laikā, kad Gailis bijis premjers. "Toreiz man viss gāja galīgā dēlī ar ģimeni. Zaiga to nevarēja paciest - to skaigāšanu līdzi kā "premjera kundzei". Tev ir jāiet un jātiekas ar visādiem stulbeņiem un kazām. Tas ir neapskaužami. Viņai sākās baigās mentālās problēmas no visa tā. Bet pats es kļuvu resns toreiz," atceras Gailis.

"Nav nevienas labākas. Mani arī neinteresē jauni skuķi, pavisam vēl bērni. Protams, ka man patīk skaistas sievietes. Bet sieva ir tikai viena un vēl šitik vienreizēja. Pie tādas ir jāturas," pārliecināts ir Māris Gailis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!