Foto: DELFI
Šogad mūžībā aizgājušā šefpavāra Mārtiņa Rītiņa atdusas vietā Baltezera kapos uzstādīts ģimenes piemiņas ansamblis, Mārtiņa pieminekli rotājot bitītei. 19. oktobrī Rītiņš būtu svinējis savu 73. dzimšanas dienu, taču viņš nomira īsi pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā, un Mārtiņa brāļi ir pārliecināti – viņš būtu visos iespējamos veidos sniedzis atbalstu ukraiņiem.

Kā vēsta izdevums "Privātā Dzīve", Rītiņu dzimtas kapos izveidots ansamblis no piecām brūna pulēta granīta plāksnēm. Kapos jau atdusas Rītiņu mamma Hermīne, vecākais brālis Juris un jaunākais brālis Mārtiņš; divas tukšas plāksnes atstātas Jānim un Andrejam, kuri parūpējušies par skaisto ansambli.

Abi brāļi žurnālam atklāj, ka lauvas tiesa Mārtiņa "bagātību" nonākušas pie ukraiņiem – gan tiem, kas šobrīd aktīvi karo par savu zemi, gan tiem, kas spiesti bēgt, tostarp uz Latviju.

"Tavi ziemas zābaki, siltā ziemas apakšveļa, vilnas zeķes un cimdi, cepures, kas sedza ausis, un ziemas smagā jaka tagad atrodas frontē. Par naudu, ko mums atstāji, mēs iegādājāmies vēl vairākus siltā apģērba komplektus un guļammaisus un noziedojām palīdzības centrā Ukrainas bēgļiem. Nu tie silda karavīrus, kuri cīnās pret iebrucējiem. Tavi darba naži un citi rīki tagad kalpo virtuvēs, kur tavos katlos gatavo boršču, lai izdalītu zupu bēgļiem. Mēs pārdevām tavus riteņus un golfa nūjas, lai par tiem saņemto naudu noziedotu bairaktaram," pie brāļa kapa izteicies Andrejs Rītiņš.

Brālis uzskata, ka Mārtiņš viennozīmīgi šajā karā būtu ukraiņu pusē un priecājas, ka brālim nenācās piedzīvot februāra beigu notikumus.

"Delfi" jau vēstīja, ka izcilais šefpavārs, restorāna "Vincents" saimnieks Mārtiņš Rītiņš aizgāja viņsaulē 11. februārī pēc ilgas un smagas cīņas ar Covid-19 infekciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!