Foto: F64
Latvijas slavenākais pavārmākslas meistars Mārtiņš Rītiņš (attēlā) pirmdien, 19. oktobrī, atzīmē savu sešdesmito jubileju. Tā kā jaunas darba nedēļas sākumā svinībām laika neatliek, Rītiņš apaļo dzimšanas dienu nosvinējis jau svētdien.

Sarunā ar izklaides portālu Mango Rītiņš atklāj, ka dzimšanas dienu atzīmējis mājās draugu lokā, un, protams, jubilejas viesiem bijis sagatavots arī īpašs mielasts, kurā galvenie ēdieni bijuši gliemeži un jēra cepetis.

Uz jautājumu, kā Rītiņš jūtas, pārkāpjot septītā gadu desmita slieksni, viņš atzīst, ka sajūtas esot labas. "Ziniet, agrāk es slēpu savu vecumu, bet tagad es jūtos tik labi, ka lepojos ar saviem gadiem," smejas pavārs.

"Man jaunību un svaigumu palīdz saglabāt viss, kas dabiski, tīri un bez ķīmijas ir audzēts tepat, Latvijā," jautāts, kādi ir noslēpumi, lai saglabātu jaunību un mundrumu arī tik cienījamā vecumā, atklāj Rītiņš.

Dzimšanas dienā jubilārs saņēmis daudz dāvanu, bet kā emocionāli visnozīmīgāko viņš izceļ vienu. "Man uzdāvināja manas vecmāmiņas izšūtu tautisko kreklu, kas vēl padomju gados bija man atsūtīts uz Angliju. Laika gaitā biju to aizdevis kādam cilvēkam un domāju, ka krekls jau sen pazudis, bet tagad, pēc 25 gadiem, tas atgriezās pie manis."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!