Foto: F64

Otrdienas rītā Miks Indrašis beidzot pārtrauca klusēšanu saistībā ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Maskavas "Spartak" paziņojumu, ka klubs vienojies ar Indraši par spēlēšanu tur. Īsi pirms tam viņa māte Indra Indraša sniegusi interviju žurnālam "Privātā Dzīve", kurā pauž savu viedokli par radušos ažiotāžu Latvijas sabiedrībā.

31 gadu vecais Miks Indrašis tiek uzskatīts par vienu no Latvijas hokeja līderiem, tāpēc paziņojums, ka viņš karjeru varētu turpināt Krievijā, satrieca daudzus. Kritis hokeja fanu nežēlastībā, Indrašis tika lamāts par dzimtenes nodevēju un par netiešu Krievijas uzsāktā kara Ukrainā atbalstītāju.

Hokejista māte Indra žurnālam "Privātā Dzīve" teica, ka dēls vismaz tuvākajā laikā negrasās nevienam neko skaidrot. "Viņš ignorē visus. Nekas nav līdz galam un oficiāli [nolemts]. Nav jau arī teikts, ka tas vispār notiks un viņš "Spartakā" spēlēs. To nevar zināt, jo tikpat labi viņš uz turieni nemaz neaizbrauks," komentē Indraša. Otrdienas rītā noskaidrojās, ka tā arī būs.

Viņa sāp sirds par to, ka Miks tagad tiek noniecināts, taču sieviete paļaujas uz to, ka dēls ir pieaudzis cilvēks un pats pieņem lēmumus. "Mēs ar dēlu par šo pat neuzsākām sarunas. Negribu prasīt, kāpēc bija tā, bija citi varianti vai nebija. Ja būtu, tad jau droši vien viņš izvēlētos citus, jo zinu Miku, zinu viņa patriotisko nostāju. Ne jau aiz laba prāta viņš saņem visu šo šļuru uz galvas," spriež sportista mamma.

Viņa uzskata, ka sporta pasaulē valda liela divkosība. Piemēram, NHL esot pilna ar krieviem, kas pelna naudu Krievijai Amerikā, taču šos vīrus nez kāpēc neatlaiž. "Bet latviešu puikas, kuri varētu no Krievijas naudu paņemt, tie, lūk, pēc likuma tagad ir sliktie, tie nevar spēlēt. Miks taču aizbrauktu un paņemtu viņu naudu, varbūt kādu raķeti mazāk krievi spētu uztaisīt un nomest Ukrainā," – tā Indra Indraša.

Tāpat viņa "Privātajai Dzīvei" atzīmē, ka Latvijas izlase sportistam nekad nav maksājusi, toties pastāvot iespējamība tikt pagodinātam ar ordeni. Kā skaidro Indraša māte, ar ordeni dēls savus divus bērnus pabarot nevarētu. Viņa arī apliecina, ka viens no argumentiem peļņai Krievijā varētu būt tas, ka Mika bērnam ir vāja veselība: "Jā, vienam bērnam ir problēmas, un daudz naudas aiziet ārstēšanai. Es negribu par to runāt, vienkārši gribu ieteikt: pirms brēcat – nodevējs, padomājiet!"

Indrašis tomēr nespēlēs Maskavā

Otrdienas priekšpusdienā sportists tomēr nāca klajā ar paziņojumu, ka nespēlēs KHL. Viņš "Instagram" vietnē ievietoja savu skaidrojumu par notikušo, proti, ar šādu ziņu "Spartak" atriebies Indrašim par to, ka viņš atteicies spēlēt. Indrašis jau ir atradis darbu citā klubā, bet viņš neprecizē, kurā.

Šī gada aprīli apstiprināti Saeimas grozījumi Sporta likumā paredz, ka sportistiem un sporta darbiniekiem ir aizliegts piedalīties sporta sacensībās, kas norisinās Krievijā un Baltkrievijā. Sportistus un sporta darbiniekus, kuri neievēro šo aizliegumu, nedrīkst iekļaut valsts izlases sastāvā, kā arī treniņu un sacensību izdevumu segšanai viņi nedrīkst saņemt valsts vai pašvaldību budžeta līdzekļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!