Foto: Vida Press/Privātais arhīvs
Kompānijas "Amazon" dibinātāja miljardiera Džefa Bezosa bijusī sieva Makenzija Skota šķiras no sava otrā vīra, ķīmijas skolotāja Dena Dževeta, ziņo medijs "New York Times". Abu laulība ilga nepilnus divus gadus.

Filantrope Makenzija Skota pirmdien iesniegusi tiesā šķiršanās prasību, vēloties oficiāli izbeigt savas attiecības ar Denu Dževetu, sievietes otro vīru, ar kuru viņa klusi apprecējās 2021. gada martā.

To, ka starp Skotu un Dževetu varētu būt radušās nesaskaņas, pirmās pamanīja labdarības aprindas. No Skotas vadītajām labdarības vietnēm pēkšņi pazuda dabaszinātņu skolotāja Dževeta vārds, un arī viņas biogrāfijā saistībā ar "Amazon" tika izdzēsta jebkāda saistība ar Dževetu.

Saskaņā ar "New York Times" rīcībā nonākušajiem dokumentiem, Dževets nav apstrīdējis laulības šķiršanu, savukārt mantas sadale jau tikusi "atrunāta" pirmslaulību līgumā.

Makenzija Skota 25 gadus bija sieva Bezosam, vienam no planētas bagātākajiem vīriešiem, taču 2019. gadā Skota un Bezoss paziņoja, ka šķiras.

Pēc tam Skota kļuva par planētas turīgāko sievieti, un 2021. gadā "Forbes" viņu nosauca arī kā pasaulē ietekmīgāko dāmu, no šī troņa gāžot Angelu Merkeli. Kopš šķiršanās no Džefa Bezosa, Skotas rocība aplēsta vairāk nekā 59 miljardu dolāru apmērā. Būtisku daļu šī sieviete atvēl labdarībai, un "Forbes" šo rīcību dēvē par "patiesi jēgpilnu un revolucionāru".

Ne Skota, ne Dževets nav komentējuši to, kāpēc izirusi viņu laulība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!