Otrdien 84 gadu vecumā miris izcilais krievu aktieris un komēdiju meistars Georgijs Vicins. Vicins bija viens no ilggadējākajiem Krievijas kino un teātra meistariem, kurš savu darbību uz skatuves sāka jau pirms kino, kurā iesaistījās piecdesmitajos gados.
Būdams izcils ekscentriskuma un groteskas atveidotājs, viņš filmējās neskaitāmās lomās, starp kurām īpašu skatītāju mīlestību izpelnījās viņa atveidotais mīkstmieša tēls Leonīda Gaidaja filmās "Suns Barboss un neparastais kross", "Kandžas tecinātāji", "Kaukāza gūstekne", "Operācija "i" un citi Šurika piedzīvojumi" - filmās, kurās viņa partneri leģendārajā trio bija Jurijs Ņikuļins un Jevgeņijs Morgunovs.

Vicins bija pēdējais no šīs izcilās trijotnes - Ņikuļins nomira 1997.gada augustā 75 gadu vecumā, bet Morgunovs - 1999.gada jūnijā 72 gadu vecumā.

Mūža pēdējos 7 gados Vicins vairs nefilmējās. Jāpiebilst, ka Vicins bija nepārspēts animācijas filmu lomu ierunātājs.

Vicina attēlotais mīkstmiesis bija poētisks, sapņains tipiņš - kaut kas līdzīgs "inteliģentam" no komunālā dzīvokļa. Vairākās šādās filmās ierasta bija Vicina maska ar tipiskām nopūtām, gaitu un standarta aksesuāru klāstu - portfelīti, kaklasaiti, katliņu, brillēm vai vienkārši tuvredzīgu skatienu. Nedaudz savādāku pieskaņu guva Vicina izcilais kriminālā un vienlaikus sentimentālā vīra tēlojums filmā "Veiksmes džentlmeņi" kopā ar krievu kino gigantiem Jevgeņiju Ļeonovu un Saveliju Kramarovu. Diemžēl, arī šie abi aktieri jau aizsaulē - Ļeonovs nomira 1994.gada janvārī 68 gadu vecumā, bet Kramarovs - 1995.gada jūnijā 57 gadu vecumā.

Pēdējā laikā Vicins nopietni slimoja un tikai ar grūtībām pārvietojās. Šomēnes laikrakstā "Žizņ" parādījās ziņojumi, ka Vicins ir arīdzan smagā finansiālā stāvoklī un tādēļ lūdz palīdzību. Tomēr viņa ģimene kategoriski noraidīja šādus apgalvojumus un aicināja nejaukties personiskajā dzīvē. Ģimenes advokāts Anatolijs Kučerena intervijā radiostacijai "Eho Moskvi" toreiz paziņoja, ka, ka ģimene pieļauj iespēju iesūdzēt izdevumu tiesā par tā korespondentu iejaukšanos Vicina privātajā dzīvē, ētisko normu pārkāpšanu, slimnieka diagnozes izpaušanu un citiem pārkāpumiem. Advokāts uzsvēra, ka Krievijas Kinematogrāfistu savienība sniedz nepieciešamo palīdzību aktierim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!