Foto: Vida Press
Bijušajam Holivudas magnātam Hārvijam Vainstīnam par seksuāla rakstura noziegumiem Losandželosā piespriesti vēl 16 gadi cietumā. Viņš šobrīd jau izcieš Ņujorkas tiesas piespriesto 23 gadu cietumsodu, ziņo CNN.

Zvērināto tiesa Losandželosā pēc divu nedēļu apspriešanās atzina Vainstīnu par vainīgu vienā apsūdzībā par izvarošanu un divās apsūdzībās par seksuālu uzbrukumu vienai sievietei. Tiesa nepanāca verdiktu vairākās citās apsūdzībās, kurās Vainstīnu apsūdzēja četras citas sievietes.

Pirms Losandželosas tiesas sprieduma Vainstīns vēlreiz atgādināja, ka, viņaprāt, lieta ir safabricēta un viņš nav vainojams inkriminētajos noziegumos. "Es nekad neesmu izvarojis modeli Džeinu Dū. Es viņu nepazīstu, un viņa mani arī ne. Šeit ir runa par naudu," savā pēdējā runā teica Vainstīns un lūdza nepiespriest viņam mūža ieslodzījumu. Vainstīna advokāti norādīja, ka viņam ir jau 70 gadu un slikta veselība.

Tiesā runu teica arī modele Dū, uz kuras apsūdzībām balstoties, galvenokārt tika veidots spriedums.

Sieviete stāstīja, ka bijusi noskaņota jaukai nākotnei, bijusi par sevi pārliecināta un allaž dzīvojusi saskaņā ar Dievu. Taču visu mainījis vakars, "kad viņš mani izvēlējās". Modele stāsta par "brutālu uzbrukumu", kas noticis 2013. gada februārī Beverlihilsas viesnīcā. Saskaņā ar viņas teikto, Vainstīns sievieti piespiedis viņu orāli apmierināt, bāzis viņas intīmajās vietās dažādus priekšmetus un izvarojis. Pēc tam Dū jutusi spēcīgu vainas apziņu un palikusi "neredzama sev un pasaulei".

Vienā apsūdzībā Vainstīns tika attaisnots.

Kopumā teju 90 sievietes ir apsūdzējušas Vainstīnu seksuālā uzmācībā un seksuālos uzbrukumos.

Vainstīns savulaik bija viena no ietekmīgākajām figūrām Holivudā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!