Foto: DELFI

Modelis un modes blogeris Jaroslavs Barišņikovs (attēlā), kurš 18. Rīgas modes nedēļas apmeklētājus un sabiedrību pārsteidza ar savu tērpu, darinātu no tirgus somām un rotātu ar picas šķēlēm, daudz labprātāk lasa žurnālus, nevis grāmatas. Un tomēr dažas savas mīļākās grāmatas viņš labprāt nosauc.

"Ja lasu grāmatu, es parasti izvēlos klasiku vai tādu literatūru, kura citos mēdz izraisīt šoku, pat neizpratni. Man patīk grāmatas, kurām ir zemteksts," sarunā ar DELFI Izklaidi stāsta skandalozais modelis.

"Man ļoti patīk Gabrielas Vitkopas darbi. Īpaši vēlētos izcelt Nekrofils, kuru nesen izlasīju. Stāsts ir par kādu antikvariāta pārdevēju, kurš regulāri dodas uz kapiem, lai izraktu līķus un apmierinātu savas tieksmes.

Es apzinos, cik, patiesībā, šis stāsts varētu šķist slims un perverss, taču man jāatzīst, ka tas ir uzrakstīts ļoti skaistā valodā, tieši tādēļ lasīju ar lielu aizrautību.

Nekrofilu es rekomendēju arī saviem draugiem, taču viņi atzinās, ka, tikuši līdz otrajai lapaspusei, grāmatu pārtrauca lasīt. Es zinu, ka daudziem šis stāsts šķiet nepieņemams, taču es uztvēru dažādus zemtekstus, kad lasīju, un, kā jau minēju, arī valoda bija ļoti skaista," stāsta Jaroslavs.

"No klasiskajiem romāniem es ieteiktu izlasīt Ļeva Tolstoja Anna Kareņina. Šo grāmatu nesen pārlasīju - pirms došanās uz filmu kinoteātrī. Grāmata ir izcila, tajā ir lieliski atainota tā laika vēsture un kultūra. Šo grāmatu ieteiktu izlasīt, lai iepazītu citu laikmetu, tikumus un dzīvesveidu. Tā ir klasika.

Tā kā es joprojām mācos skolā, par godu Imanta Ziedoņa piemiņai nesen pārlasījām Krāsainās pasakas. Pēdējoreiz šīs pasakas lasīju, kad biju mazs un mācījos pamatskolā. Atceros, ka bērnībā skolā taisījām izrādes pēc šo pasaku motīviem.

Biju pārsteigts, kā mainījusies mana uztvere - pārlasot šīs pasakas pēc vairākiem gadiem, es tām atklāju citu jēgu un vēstījumu. Tajās ir ļoti daudz padomu un zemtekstu - kā jau visās bērnu grāmatiņās, kuras tikpat labi der izlasīt arī pieaugušajiem," par savu gaumi stāsta Jaroslavs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!