Foto: Vida Press
Skumja vēsts pāršalkusi visus striptīza mākslas cienītājus - 78 gadu vecumā mūžībā aizgājusi leģendārā Sanfrancisko dejotāja Kerola Doda (attēlā).

Kā vēsta ārvalstu mediji, kundze nāves iemesls bijusi nieru mazspēja, un, lai gan viņa jau daudzus gadus vairs nedejoja, Dodai vēl aizvien bija saglabājies uzticamu fanu pulks.

Var uzskatīt, ka Doda savulaik mainīja izklaides biznesu - viņa bija viena no pirmajām daiļavām, kas tālajos sešdesmitajos sāka uzstāties ar kailām krūtīm, un vēlāk jau šī daiļā tendence strauji izplatījās gan Sanfrancisko, gan ASV, gan visā pasaulē.

Viņa arī striptīza priekšnesumus padarīja par īstu mākslu - Doda pati dizainēja īpašu deju tērpu ar kailu augšdaļu, bet uzstāšanās tika papildināta ar dažādiem interesantiem tehniskiem risinājumiem, padarot izģērbšanos par šovu.

Izklaides vēstures pētnieki atzinuši - viņa ļāva striptīza mākslai no tumšiem klubu stūriem pārcelties uz Brodveju un citām prestižām vietām.

Doda uzstājās līdz 1985. gadam, un šajā laikā arī strādāja kā modele un filmējās. Pēc dejošanas pamešanas viņa šovbiznesu nepameta, bet pievērsās arī biznesam, atverot savu veļas veikalu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!