Krievu miljardieris Vladislavs Doroņins savai mīļotajai sievietei - supermodelei Naomi Kempbelai - uzcēlis māju kosmosa kuģa formā, un jaunais īpašums atrodas bagātnieku iecienītajā Rubļovkas rajonā Maskavā.

Futūristiskās savrupmājas dizaina autore ir pasaulslavenā arābu izcelsmes britu arhitekte Zaha Hadida, kuras mājaslapā arī var iepazīties ar nama projekta attēliem.

Uzņēmuma Capital Group direktoru padomes priekšsēdētājs Doroņins kosmisko māju iecerējis dāvināt Kempbelai uz abu kāzām.

Nams, kuram dots nosaukums Capital Hill Residence, ir 2500 kvadrātmetrus plašs, un to veido divi 22 metrus augsti torņi. Tas veidots kā ekoloģisks mājoklis, apvienojot mūsdienu tehnoloģijas un dabiskas formas. Balto celtni ielenc priežu mežs, un tā atrodas pienācīgā attālumā no citiem īpašumiem.

Kā atzīmē Krievijas plašsaziņas līdzekļi, māja ir iekārtota ar miljardiera cienīgu vērienu. Pagrabstāvā izvietotas somu, turku un krievu pirtis, kā arī milzīga fitnesa zāle. Tāpat pagrabstāva līmenī ir viesu istabas, bet nākamajā - telpas viesu uzņemšanai, slēgts baseins, ēdamistaba un virtuve.

Savrupmājā ieplānotas arī divas bērnistabas, kas, tāpat kā lielākā daļa iekštelpu, noformētas ekostilā. Arhitekte, veidojot interjeru, šķiet, iedvesmojusies no leģendārā spāņu arhitekta Antonio Gaudi, kurš arī neatzina taisnas līnijas, bet apdarē deva priekšroku kokam un stiklam.

Interesanti, ka Zaha Hadida nespecializējas privātmāju celtniecībā - īstenībā krievu uzņēmēja futūristiskais nams ir viņas pirmā pieredze šajā jomā. Hadida ir slavena ar tādiem vērienīgiem arhitektūras projektiem kā Guandžou pilsētas opera Ķīnā, ROCA galerija, ūdens centrs Londonā un citiem.

Kā uzskata bagāto maskaviešu apdzīvotā rajona Москва-Сити galvenais arhitekts Genādijs Sirota, "skaidrs, ka Doroņins grib izcelties, bet arhitekte šajā gadījumā nespēja atteikties no honorāra ar sešām nullēm." Citi eksperti gan uzskata, ka projekts nav izmaksājis vairāk par dažiem tūkstošiem dolāru.

Māja Rubļovkā nav pirmā, kuru krievu miljardieris dāvinās britu supermodelei - Kempbelai jau ir smalks dzīvoklis Brazīlijā netālu no Sanpaulu, kuru Doroņins viņai nopircis par 18,5 miljoniem ASV dolāru.

2011. gadā Kempbelai Turvijā tika uzcelta villa ēģiptiešu dievības acs formā. Šo māju, kuras autors ir jauns spāņu arhitekts Luiss de Harido, Naomi saņēma kā dāvanu dzimšanas dienā. Savukārt Maskavā supermodelei pieder Doroņina iegādāts dzīvoklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!