Foto: AP/Scanpix

Savulaik leģendārais NBA basketbolists Alens Aiversons (attēlā) 39 gadu vecumā kļuvis par ubagu – cilvēki viņu redzējuši prasām sīknaudu pie Atlantas pilsētas tirdzniecības centra Lenox Mall.

Viens no tirdzniecības centra apsargiem medijiem pastāstījis, ka viņam bijis grūti vērsties pie Aiversona un padzīt viņu no teritorijas, jo basketbolists bijis viņa bērnības elks.

NBA Aiversons aizvadīja 14 sezonas, kuru laikā spēlēja četrās komandās. Vienpadsmit gadus viņš tika iekļauts all-star komandā un karjeras laikā ir guvis 24 368 punktus.

2013. gada 30. oktobrī Aiversons oficiāli paziņoja par aiziešanu no profesionālā sporta, neslēpjot, ka iemesls ir tas, ka viņam vienkārši vairs nav intereses spēlēt.

Karjeras sākumā Aiversonam bija problēmas nelikumīgu ieroču lietošanu, marihuānas smēķēšanu un citu cilvēku iekaustīšanu, bet karjeras nogalē viņam sākās nopietnas problēmas ar alkoholu un azartspēlēm.

Basketbolista karjeras laikā Aiversons nopelnīja 154 miljonus dolāru, bet viņa kopējie īpašumi tika vērtēti uz 200 miljoniem. Tomēr tērēt naudu viņš spēja ar kosmisku ātrumu, pērkot dārglietas, automašīnas un citus aksesuārus.

2012. gadā, komentējot šķiršanos no savas sievas Tavannas, ar kuru laulībā dzimuši pieci bērni, Aiversons teica, ka viņam neesot naudas pat čīzburgeram un rādīja žurnālistiem tukšas kabatas.

Aiversonam nācās izsludināt bankrotu, bet nauda, ko viņš ieguldījis Reebok trasta kontā (30 miljoni dolāru), viņam būs pieejama tikai 55 gadu vecumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!