Foto: Vida Press
"Visas sievietes šobrīd ir viņā mazliet ieķērušās, un neko tur nevar padarīt," – tā 27. februāra rītā tvītoja kāda londoniete vārdā Emma, ierakstam sasniedzot milzu popularitāti. Čehijā pat tirgo spilvendrānas ar viņa portretu – vari apskaut un aizmigt blakus, sūtot labas domas Ukrainai tik smagajā laikā. Volodimirs Zelenskis iekarojis sirdis visā pasaulē – augumā nelielais Ukrainas prezidents apliecina sakāmvārdu, ka mazs cinītis tik tiešām var gāzt lielu vezumu. Kas ir šis vīrs, uz kuru ar apbrīnu noraugās visa pasaule?

Šobrīd 44 gadus vecais Volodimirs Zelenskis kļuvis par Ukrainas spēka un pretošanās simbolu – viņš ir prezidents laikā, kad Krievija ar tās prezidentu Vladimiru Putinu priekšgalā uzlikusi savu lāča ķepu neatkarīgajai Ukrainai. Turas, cīnās, valsti neatdod. Zelenskis, demonstrējot pilnīgu bezbailīgumu, iedvesmo arī savu tautu. Cilvēki visā pasaulē gaida viņa videovēstījumus sociālajos tīklos – būdams profesionāls šovmenis, Zelenskis sniedz skatītājiem tieši to, ko viņi gaida.

Prezidents jau otro nedēļu nav pametis Kijevu, lai gan izbraukšanas iespējas viņam bija. Apzinoties, ka tieši Zelensku ģimene ir Kremļa mērķis numur viens, sieva Olena un divi bērni paslēpti kaut kur Ukrainā, viņš savus mīļos nesatiek.

Teicamnieks ar auskaru ausī

Topošais Ukrainas sestais prezidents piedzima 1978. gada 25. janvārī krieviski runājošā ebreju ģimenē Dņipropetrovskas apgabalā. Viņa tēvs Oleksandrs bija matemātikas profesors, bet mamma Rimma strādāja par inženieri. Zelenska vectēvs Simons Otrā pasaules kara laikā bija virsnieks Sarkanajā armijā, bet viņa tēvs un trīs brāļi gāja bojā holokaustā. Kad Padomju Savienība atļāva ebrejiem emigrēt uz ASV un Izraēlu, Zelenski izvēlējās tomēr palikt Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!