Foto: LETA/F64

Septiņu bērnu vecāki Māris un Una Gavari ilgu laiku bija vieni no zināmākajiem pašmāju ģimenisko vērību popularizētājiem. 2016. gada rudenī daudzus satrieca vēsts, ka idilliskajai savienībai pienācis gals, un šopavasar laulība beidzot šķirta oficiāli.

Una Gavare pēc šķiršanās atteikusies no bijušā uzvārda, un tagad atkal dēvējama par Unu Kārkliņu. Savukārt pāra septiņi bērni, no kuriem vecākajam ir 17 gadu, bet jaunākajam tikai trīs gadiņi, palikuši mātes gādībā, šonedēļ vēsta izdevums "Kas Jauns".

Bērnu tēvam katru mēnesi jāmaksā alimenti aptuveni 800 eiro apmērā. Noteikti arī regulējumi attiecībā uz saskarsmes tiesībām. Ikdienā kopā ar māti dzīvojošie bērni turpmākā gada ietvaros konkrētu laika periodu varēs pavadīt kopā ar tēvu. Vecāki arī vienojušies, kuros svētkos un bērnu dzimšanas dienās atvases varēs būt kopā ar katru no vecākiem.

Māris pēc šķiršanās izvācies no ģimenes mājas Jūrmalā un pārcēlies uz savu jauno dzīvesvietu Vecrīgā.

"Tas nebija viegli un patīkami – aiziet no mājas, kurā ir dzimuši un auguši visi mani bērni, kur vēl nesenā pagātnē diendienā visi bijām kopā. Bet neko darīt, tagad vismaz atbrīvojas vieta kaut kam jaunam. Pārdzīvojumi par neziņu, nesaskaņām un domstarpībām palikuši pagātnē," izdevumam sacījis Gavars.

Kā pastāstījis septiņu bērnu tēvs, viņa un Unas vecāku tiesības tagad regulē tiesas lēmums. Lai gan daudzi pāri pēc šķiršanās saglabā draudzīgas attiecības, šis tomēr neesot stāsts par Māri un viņa bijušo sievu.

"(..) Manī nav naida. Bet šī dzīves pieredze, lai arī cik absurda un nepatīkama būtu, man ir noteikti devusi kādu rūdījumu, atvērusi acis," piebildis Gavars.

Māris šobrīd dzīvo viens un pagaidām nav gatavs jaunām attiecībām. Arī jaunu ģimeni viņš pagaidām nevēlas dibināt.

"(..) Ja tik nesenā pagātnē ir piedzīvots kas tāds, kad viss iepriekš celtais un būvētais ir izmests miskastē, tagad ķeršos pie nākamās? Tas tomēr ir saprotami, ka mana uzticēšanās cilvēkiem un attiecībām ir iedragāta. Un būs jāpaiet laikam," "Kas Jauns" klāstījis Gavars.

Jau vēstīts, ka Una 2016. gada rudenī bez brīdināšanas ar visiem septiņiem bērniem pameta Latviju un pārcēlās uz Tenerifi pie jaunības dienu mīlestības, miljonāra Ainara Gulbja. Māris pastāstījis, ka arī tagad viņa bērni lielākties atrodoties citā valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!