Foto: Privātais arhīvs
29. septembrī dzimšanas dienu svin itālis, kurš, lai gan Latvijā pavadījis vien trīs gadus, jau kļuvis par otru slavenāko šīs tautas pārstāvi mūsu zemē uzreiz pēc Roberto Meloni. Tas ir estrādes dīvas Kombuļu Ineses vīrs Paskvāle Adario (attēlā), kurš šogad svin savu 55. jubileju.

Paskvāle Latvijā pirmo reizi ieradās 2012. gada 5. septembrī, kad atlidoja uz pirmo tikšanos ar internetā iepazīto Inesi. Kad nākamajā rītā pēc itāļa ierašanās Latviju pāršalca vēsts, ka Inese ar jauno draugu ieslēgušies viesnīcas numurā un izslēguši telefonus, kļuva skaidrs, ka ārzemju viesis šeit ir uz palikšanu.

Kopš liktenīgā 2012. gada septembra Paskvāles dzīve ir cieši saistīta ar Ineses gaitām, un vīrietis jau pats iesaistījies Latvijas šovbiznesā un saviesīgajā dzīvē. Itālis kā īsts vīrietis atbalsta savu mīļoto un slavē viņu sarunās ar medijiem.

Abi pat savulaik nodibinājuši kopīgu duetu Aspetto-dopo jeb Pagaidi-vēlāk, jo arī Paskvālem esot ķēriens uz muzicēšanu. Šī gada 13. martā pāris beidzot apprecējās, un pat lielākajiem skeptiķiem nācās aprast ar domu, ka itālis nu ir viens no Latvijas iedzīvotājiem.

Tiesa, vīrietim, kurš dzimtenē esot strādājis par dārznieku, reizē darbojoties arī vietējā šovbiznesā, Latvijā nemaz tik viegli neiet. Pēc kāzām sieva sāka izmisīgi meklēt darbu savam laulātajam draugam, bet izrādījās, ka itālim Latvijā pelnīt nemaz nav tik vienkārši.

Paskvāles iesaistīšanās malkas skaldīšanas biznesā beigusies nelāgi - vīrietim darba laikā uzkritis baļķis. Līdz ar to Adario ģimenē viss joprojām ir uz uzņēmīgās sievas pleciem. Nācijai atliek cerēt, ka zīmīgais 55 gadu vecums ienesīs Paskvāles dzīvē jaunas vēsmas un viņš atradīs kādu nišu, kurā pilnvērtīgi paust savu talantu arī Latvijā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!