Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Bijušais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs nu ir prom no aktīvās politikas. Vairākus mēnešus pabijis bezdarbnieka statusā, Plešs tagad ieņem nopietnu amatu – viņš ir izpilddirektors starptautiskā energokompānijā "Eurowind Energy", šonedēļ raksta žurnāls "Privātā Dzīve".

Izdevumam Plešs atklāj, ka ne viņš, ne viņa partija "Attīstībai/Par!" nav pateikuši ardievas politikai – jau pēc gada kompānija atgriezīsies uz Eiropas Parlamenta vēlēšanām. Tikmēr pats eksministrs bez darba nesēž – viņš kļuvis par izpilddirektoru lielā starptautiskā uzņēmumā.

Kā "Privātajai Dzīvei" atklāj Plešs, viņš divus mēnešus "sēdējis" bezdarbniekos, pa šo laiku izremontējot dzīvokli un auklējot 10 mēnešus veco dēlu.

Jauno darbu viņš atradis ar sludinājuma palīdzību, proti, pēc "ministrēšanas" beigām pētījis darba piedāvājumus un ieraudzījis, ka Dānijā bāzētais starptautiskais uzņēmums "Eurowind Energy" meklē kadrus Latvijā. "Pieteicos, pat īpaši necerot, ka paņems. Vienkārši atzinu, ka atjaunojamā enerģija ir mana ticības lieta. Un neticami, bet pēc kāda laika sākās sarunas, ka es varētu būt uzņēmuma izpilddirektors," stāsta 31 gadu vecais bijušais VARAM ministrs.

Plešs saka, ka arī ministrijas laikā viņam tuvas bijušas atjaunojamās enerģijas lietas, un jauniem cilvēkiem ir šajā virzienā jāstrādā. Viņš vēlas, lai Latvija būtu pilnībā atsvabināta no Krievijas resursiem. Pats Plešs šobrīd Latvijā veido komandu un tiek lūkots, kur šeit varētu attīstīt vēja enerģiju.

"Esmu pamanījis, ka manā dzīvē viss kaut kā saliekas pa plauktiņiem. Pat neplānojot dzīve vienkārši aizved vajadzīgajā virzienā," saka bijušais ministrs. Jaunajā amatā viņam katru dienu ir daudz tikšanās, taču kopumā darbs neesot tik intensīvs kā VARAM laikā, sanākot arī atpūtas brīži.

Pilna intervija lasāma 18. aprīļa izdevumā "Privātā Dzīve!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!